3 dezavantaje ale masinilor autonome

dezavantaj masina autonoma

Niciun progres tehnologic nu va schimba lumea la fel de tare precum o va face masina autonoma. Beneficiile de siguranta sunt mai mult decat suficiente, iar daca se adauga si faptul ca cei care se afla in incapacitatea de a conduce vor beneficia de un grad mai ridicat de independenta, nu vad de ce acestea nu ar trebui sa primeasca aprobare pentru a functiona pe drumurile publice.

Dar, cu toate acestea, exista anumite temeri atunci cand vine vorba de masini autonome: nu se stie daca se vor adapta perfect la conditiile actuale de trafic. De aceea, exista oameni care isi doresc sa amane lansarea acestei tehnologii, pana va fi perfect dezvoltata.

Dezavantaje ale masinilor autonome

  1. Vor provoca rau de masina- la inceputul acestui an, oamenii de stiinta de la Michigan Transportation Research Institute, au emis un raport potrivit caruia masinile autonome ar putea provoca rau de masina. Un alt studiu subliniaza aceasta idee, sugerand ca exista un risc ridicat pentru rau de masina: „Pe scurt, masinile autonome nu pot fi locuite la fel ca un living, birou sau orice altceva. Este ca o camera in miscare, iar de aceea xista riscul ca pasagerii sa se confrunte cu rau de masina”.
  2. Se vor confrunta cu dileme morale- daca tot vorbim de un sentiment de rau fizic, oricine a citit ceva despre masinile autonome probabil s-a saturat de lectura asupra dilemei morale. Scenariile variaza extrem de mult, insa problema ramane aceeasi: in cazul unei coliziuni inevitabile, cum ar trebui sa reactioneze o masina autonoma? Ei bine, aceasa este programata sa evite un impact cu un numar de victime mai mari, astfel ca, daca ar fi sa aleaga intre evitarea unui grup de 20 de oameni si un om, masina va lovi acel singur om pentru a salva restul de 20.
  3. Vor fi implicate in accidente- Cu toate ca se spune ca nivelul de siguranta va fi mai ridicat, masinile autonome au dat nastere la unele situatii neasteptate. Astfel, potrivit cercetarilor, se pare ca masinile autonome prezinta un risc mai mare de coliziune fata de masinile traditionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *