Atunci cand vine vorba de realizarea de servicii de optimizare SEO eficiente, suprematia continutului nu poate fi negata. Integrand in site (sau blog, dupa caz) continut proaspat, unic si actualizat constant, atragi nu doar atentia motoarelor de cautare, ci si a utilizatorilor.

In mod direct, schimbarile benefice isi fac astfel aparitia: pozitionarile in motoarele de cautare cresc, traficul pe site creste, implicit pot creste vanzarile, profitul si asa mai departe. Toate acestea prin simplul fapt ca oferi informatii relevante publicului.

Pentru a creste vizibilitatea site-ului in motoarele de cautare, continutul si titlurile paginilor trebuie optimizate pe cuvintele cheie de interes major, relevante pentru site. A concepe strategiile potrivite inseamna o cale garantata catre succes, motiv pentru care iti prezint in continuare cele cinci elemente esentiale de care orice site ar trebui sa se foloseasca.

1. Blogging-ul – motoarele de cautare recompenseaza site-urile care ofera noutati si continut relevant utilizatorilor, in mod regulat. Cea mai utilizata metoda pentru a indeplini acest obiectiv o reprezinta blogging-ul.

blog.e-advertising.co

Mai exact, orice site care se respecta trebuie sa aiba inclus si un blog, prin care sa mentina captivata audienta cu informatii interesante si noutati, fie despre companie, fie despre produsele si serviciile oferite, fie in legatura directa cu domeniul de activitate.

Postarile de pe blog trebuie sa ofere astfel informatiile intr-o maniera clara si concisa, prezentand compania conform pozitiei de lider pe care o detine in domeniu. Fiecare postare va trebui sa includa in mod natural cuvinte cheie reprezentative, oferind in acelasi timp link-uri catre pagina web a companiei. In plus, titlurile postarilor si meta descrierile vor trebui optimizate prin utilizarea cuvintelor cheie relevante pentru domeniu.

De evitat sunt in acest caz aglomerarile de cuvinte cheie, intrucat motoarele de cautare penalizeaza in momentul de fata supra-optimizarea.

Blogging-ul va avea ca si rezultate cresterea traficului inregistrat pe site, pozitionari mai bune in motoarele de cautare si un plus de vizibilitate oferit website-ului companiei.

2. Videoclipurile profesionale reprezinta o alta modalitate eficienta prin care pot fi aduse beneficii website-ului. Un clip realizat de profesionisti intr-un anume domeniu ofera o alternativa mult mai antrenanta si interesanta de a livra continut si informatii publicului, comparativ cu textele statice.

Furnizand videoclipuri si tutoriale, poate fi scazut si bounce-rate-ul paginilor site-ului. Aceste videoclipuri pot avea teme variate: se pot prezenta explicatii despre modul de utilizare al unui produs, se poate oferi o privire mai detaliata asupra domeniului, sau se pot da informatii suplimentare despre specificul companiei.

Videoclipurile, la fel ca si postarile pe bloguri, trebuie apoi distribuite si promovate prin canalele de social media, pentru un plus de impact in randul consumatorilor.

Odata ce se incepe distribuirea videoclipurilor in mediul social, trebuie sa te asiguri de asemenea de faptul ca incluzi in descrierile oferite pentru videoclipuri si cuvintele cheie de interes major pentru propriul business.

In acest fel motoarele de cautare vor sesiza semnalele date de cuvintele cheie si le vor asocia cu website-ul, oferindu-i implicit o crestere in pozitionari si o mai buna vizibilitate.

3. Infograficele – in mod similar cu videoclipurile, infograficele ofera informatii publicului intr-o maniera mult mai antrenanta si interactiva fata de banalul continut de tip text. Poti sa iti faci o idee despre cum poate fi creat usor un infografic de aici. (sursa foto: piktochart.com)

piktochart.com

Prin intermediul unui infografic, informatiile complexe sunt „digerate” mult mai usor de public. Formatul vizual de prezentare inlatura plictiseala ce poate interveni citind paragrafe indelungi si greoaie. Infograficul permite astfel o organizare mult mai buna a continutului si folosirea de imagini care sa ajute cititorul sa inteleaga mult mai bine mesajul transmis.

Raspunzand mult mai bine la aceste elemente, infograficele au sanse mult mai mari de a fi distribuite in cadrul social media, ducand automat la crearea de backlink-uri de calitate.

4. E-book-urile – reprezinta o alta maniera eficienta inclusa in strategiile de marketing al continutului, ce poate atrage trafic suplimentar catre site. Astfel de e-book-uri sunt adesea oferite gratuit de catre brand-uri cu renume, pentru a consolida pozitia de expertiza detinuta in propriul domeniu. Probabil ca ai vazut pe multe site-uri informatii prezentate in e-book-uri, sub forma din imaginea de mai jos, sau oricare alta.

www.e-advertising.co

Continutul e-book-urilor adauga de asemenea si un plus de valoare din punct de vedere SEO, pentru ca pot fi indexate si citite de catre crawlerii motoarelor de cautare. La fel ca si toate celelalte unelte enumerate mai sus, trebuie sa fie optimizate din punct de vedere al cuvintelor cheie, si de asemenea distribuite si in social media.

5. Comunicate de presa si mentiuni in publicatii importante – reprezinta o alta modalitate de a aduce un plus de notorietate brandului si de a atrage trafic suplimentar catre site. Comunicatele de presa pot trata de asemenea teme variate: poate fi vorba de lansarea unui nou produs, de prezentarea detaliata a serviciilor oferite de companie, sau de o noutate adusa pe piata, in legatura directa cu domeniul.

Alaturi de anuntul pe care il fac, comunicatele de presa trebuie sa mai includa si informatii descriptive despre companie.

Folosind toate aceste strategii de marketing al continutului, rezultatele eforturilor SEO se vor face mult mai bine simtite. Succesul pe termen lung va fi astfel garantat, atat din punct de vedere al campaniei SEO, cat si la nivelul cresterii vanzarilor si profiturilor companiei.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

De admin