fotograf de nunta

Probabil nu iti imaginezi ca nunta ta sa fie lipsita de unul dintre cei mai buni fotografi de nunta, de aceea te gandesti ce trebuie sa faci pentru a-l contracta pe cel mai bun din orasul tau.

Informatiile din reviste iti vor sugera sa adresezi un set de intrebari fiecarui fotograf cu care vei intra in legatura, pe cand internetul iti va oferi posibilitati nelimitate de contractare incat sa beneficiezi de serviciile unui fotograf profesionist.

aparat de fotografiat
Sursa: cdn.expertise.com

In aceeasi maniera, analizand ce se cere pe piata artei fotografice, m-am gandit sa iti ofer cateva sugestii practice despre cum sa alegi fotograful care sa iti indeplineasca nevoile in ziua cea mare. Parcurge randurile de mai jos si ia aminte.

Cele mai utile 7 sugestii prin care sa contractezi cel mai profesionist fotograf

Intrebarile pe care te gandesti sa le adresezi vor fi cu adevarat plictisitoare. Probabil ca nici nu ti se va furniza raspunsul care sa te multumeasca, insa, inainte de toate ai grija ca ceea ce iti doresti sa fie inteles in proportie de 95% de fotograful pe care il vei alege.

 1. Personalitatea fotografului. Primul si cel mai important lucru de analizat este caracterul, urmat de personalitatea individului cu care vei colabora cel putin o zi intreaga, menit sa capteze ziua, momentele si invitatii de la nunta in filmul obiectivului sau.
  fotograf de nunta
  Sursa: /static.pexels.com

  Aceste caracteristici primordiale trebuie sa fie definite ca factorul decizional in hotararea pe care o vei lua. Cu alte cuvinte, vezi cum este persoana din spatele aparatului de fotografiat, vezi cat de flexibila si deschisa este la ideile tale si acorda o mare atentie modului in care comunica cu tine si cu partenerul tau.

  fotograf de nunta
  Sursa: spreafotografia.it
 2. Stilul. Al doilea element si aproape la fel de important ca si primul este definit de personalitatea si stilul fotografului. Cu alte cuvinte, modul in care acesta vede si surprinde ziua nuntii trebuie sa fie cel pe care il astepti.
  stil de fotografiere
  Sursa: constantinbutucstudio.ro

  Aceasta trasatura desparte si clasifica un fotogtaf profesionist de unul amator, dar si pentru ca un fotograf trebuie sa aiba acel atribuit de „amprenta stilistica”.

  Chiar daca un fotograf poate copia stilul unui altui fotograf, de fapt, nicio fotografie nu va iesi in acelasi mod. Prin urmare, atunci cand te uiti la portofoliile catorva fotografi, ai grija sa ai in vedere si modul in care acesta vede si transpune in fotografii peisajele si subiectii.

  stilul fotografului
  Sursa: constantinbutucstudio.ro
 3. Costul contractului este al treilea element pe care ti-l sugerez sa il ai in vedere cand mizezi pe alegerea unui fotograf de nunta. Poate fi un bun fotograf de nunta care sa ceara un pret mic sau poate fi un fotograf cu mai putina experienta care sa iti ceara un pret majorat.
  costul fotografului
  Sursa: pixabay.com

  Probabil ca inainte de a stabili onorariul, ai trecut peste pasii ce privesc initierea unui interviu si o intalnire reala dintre voi. Daca imaginile sunt uimitoare, atunci acest fotograf dispune de o mare personalitate, care merita remunerata ca atare.

  In principiu, stabiliti de comun acord un tarif care sa fie respectat privind numarul efectiv de ore lucrate.

  tarif pe zi al fotografului de nunta
  Sursa: i.ytimg.com

  Daca ai ajuns sa te intrebi cat costa fotograful de nunta, atunci trebuie sa stii ca pretul porneste de la 150 de euro per zi si poate ajunge undeva si la 500 de euro, in functie de planurile de fotografiere.

  fotografii trucate de nunta
  Sursa: upload.wikimedia.org
 4. Portofoliul din recuzita. Corpul unui artist este descris prin stiluri, abilitati si povesti de viata. In timp ce te vei uita la imaginile din portofoliul acestuia, incearca sa gasesti cele 12 elemente care sa indeplineasca standardul de expozitional.
  stil de fotografiere
  Sursa: constantinbutucstudio.ro

  Aceste 12 elemente sunt: impact, excelenta tehnica, creativitate, stil, compozitie, prezentare, balanta de culori, iluminat, centru de interes, material calitativ, tehnica, dar si povestire aparte.
  Din acest punct de vedere, fiecare fotografie poate fi masurata si gradata incat sa simplifice alegerea creatorului de fotografii.

  fotografii de nunta
  Sursa: constantinbutucstudio.ro
 5. Profesionalismul. Aici trebuie sa iti amintesti ca este destul de usor ca fotograful sa capteze unele imagini in miscare si sa fie mult mai confortabile decat modul in care propune sa stai drept intr-o poza.
  fotograf profesionist
  SursA: goriboy.com

  Fotograful tau trebuie sa fie degajat, sa fie specialist in a oferi idei despre modul in care sa iti mentii pozitia in fotografii, dar, trebuie sa lucreze cat mai aproape de subiectii sai. Nu trebuie sa iti adreseze intrebari decat in cazul in care nu cunoaste modul in care vrei sa abordezi tematica nuntii.

  fotografii de nunta pe malul marii
  Sursa: c1.staticflickr.com
 6. Planificarea sedintei foto. A distinge un fotograf bun de unul amator a fost intotdeauna usor, pentru ca trebuie sa planifici o intalnire in care sa discuti si sa iti ofere cateva unghiuri de fotografie, ca si o mostra din munca sa.
  sedinta foto
  Sursa: constantinbutucstudio.ro

  Este important ca fotograful sa decida cu privire la momentele de fotografiere, pentru ca razele si lumina au un efect scontat in fotografiile finale tiparite, si, cu siguranta iti doresti sa stranesti emotii si momente placute.

  sedinta foto profesionala
  Sursa: formrikt.se
 7. Produsul final. De obicei dureaza aproximativ o luna de zile pentru a primi volumul de fotografii de la cel contractat. Motivul pentru care se datoreaza acest timp este ca un fotograf profesionist de nunta vrea sa iti livreze un produs final de calitate si necesita timp si aplicatii variate pentru a selecta, verifica, modifica, alatura fotografiile in colaje sau in imagini incredibile.
  prelucrare fotografii
  Sursa: cdn.expertise.com

  La un set de peste 500 de fotografii timpul investit este important, si, acest cost de timp trebuie sa fie raportat la valoarea cu care este contractat pentru nunta. Tacticile personalizate, precum si solicitarile speciale din partea ta, sunt cateva taxe suplimentare pe care sa le ai in vedere.

  tehnica de fotografiere
  Sursa: cdn.expertise.com

Analizand aceste elemente cheie, sper ca nunta ta sa fie cea mai frumoasa poveste din viata ta, incat sa o imparti si cu noi, atunci cand vei avea ocazia.

 

Blogger: Ankez

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *