Financiar

Ai vise despre o pensionare timpurie? Sa nu ai nici o rata? Sa fii liber de datorii? Daca esti ca majoritatea oamenilor, independenta financiara este langa topul listei tale cu scopuri pe termen lung. Am petrecut o multime de timp in ultimii ani citind si invatand cum sa realizezi scopul independentei financiare mai devreme decat mai tarziu. Exista o multime de sfaturi financiare si toata lumea pare sa aiba opinii despre unde sa pui bani, cum sa-i cheltui si cum sa-i economisesti.

Indiferent de ceea ce citesc, sa ai succes financiar se rezuma la cateva adevaruri simple. Asa ca indiferent daca cauti sa monitorizezi repede calea la independenta financiara sau esti la capatul puterilor cand vine vorba de independenta personala financiara, refamiliarziandu-te cu aceste adevararuri ar putea sa-ti ofere o perspectiva proaspata.

Nimanui nu-i pasa de banii tai la fel de mult ca tine.

Oferindu-ti banii la un manager de fonduri, investitor sau banker nu este niciodata cea mai buna idee. Am putea simti acest lucru, din cauza ca au antrenament, experienta sau titluri de job nemaipomenit incat stiu ce este cel mai bine cand vine vorba de bani. Cateodata au dreptate, dar cateodata nu au. Adevarul este ca nu le pasa prea mult. Ia control, devino puternic si in timp ce nu devii neaparat intim familiar cu muncile tale interioare a sistemului financiar, sa stii unde sunt banii tai si sa fii capabil sa iei decizii informate este una din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru viitorul tau financiar.

Cheltuie mai putin decat ai castigat.

Acest adevar pare evident, dar pentru o multime de oameni acest lucru pur si simplu nu se intampla. Singura modalitate de a scapa de datorii sau sa faci vansari asupra castigurilor este sa cheltui mai putin decat ai castigat. Aceste lucruri chiar conteaza in general pentru a fi independent financiar.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *