Toti adoram cartofii prajiti, in ciuda faptului ca suntem constienti ca acestia nu ne fac deloc bine sanatatii. Exista un mit conform caruia cartofii prajiti sunt nocivi. Nu sunt interzisi poate total insa auzi destul de des ca acestia nu ar trebui sa faca parte din alimentatie, mai ales cand esti la dieta, mai ales cand se combina cu alte mancaruri nesanatoase. Sa fie asta adevarat?

Un studiu realizat in Spania de data aceasta pe nu mai putini de 40,000 de subiecti demonstreaza ca urmarind activitatea celor care au consumat cartofi prajiti nu a inregistrat o prea mare si notabila diferenta ca si efect. Cu alte cuvinte astfel de persoane nu au prezentat riscuri mai mari de dezvolta probleme cardiace sau chiar complicatii care sa duca la deces. Si daca asta nu spulbera mitul atunci un alt studiu vine sa intareasca aceasta idee. In randul femeilor obeze se pare ca alimentele prajite au o influenta asupra nivelului de insulina.

Un astfel de rezultat se pare ca a fost influentat de modul in care cartofii prajiti au fost facuti. Cu alte cuvinte uleiul folosit face o diferenta. Asta pentru ca in cele doua cazuri s-a folosit ulei de masline, extra virgin. Asta duce la o concluzie clara si anume cartofii prajiti nu sunt cea mai nociva masa atata vreme cat se tine cont de modul de prajire si servire. Sa refolosesti uleiul nu este indicat, sa adaugi prea multe sare de asemenea si nu in ultimul rand conteaza modalitatea de prajire. Asta pentru ca substanta de prajire sa nu favorizeze depunerea de grasimi daunatoare.

Si totusi ramane aceeasi concluzia ca masura in toate este cheia pentru a    mentine un stil de viata sanatos fara sa iti refuzi ceva placeri printre care si cartofii prajiti. Faptul ca acestia consumati cu mancare de tip fast food sunt bomba calorica nu este deloc un mit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *