bd-partners.ro

Stiu ca nu iti doresti sa ajungi sa ai nevoie de un avocat. Nimeni nu vrea sa fie pus intr-o astfel de situatie. Totusi, se intampla!

Atunci cand ajungi sa cauti un avocat te vezi pus intr-o situatie cu totul noua. Poate ca nu ai mai avut niciodata nevoie de unul, insa acum a sosit momentul sa contractezi astfel de servicii si trebuie sa stii care sunt elementele ce conteaza.

In continuare iti prezint un top 7 al lucrurilor de care trebuie sa tii cont cand iti alegi avocatul.

1. Timpul pe care il aloca fiecarui client este foarte important. Daca avocatul la care ajungi iti pune prea putine intrebari despre situatia sau dosarul in care te afli si te expediaza rapid, ar trebui sa iti ridici cateva semne de intrebare.

Un avocat bun te va intreba totul despre situatie, despre strategia pe care vrei sa o aplici, oferindu-ti chiar recomandari dupa ce este foarte bine pus in tema cu dosarul.

2. Avocat tanar vs avocat cu multa experienta. In acest caz nu exista o alegere corecta, din punctul meu de vedere. Un avocat tanar este mai dedicat si mai dornic de afirmare, iar unul cu experienta poate cunoaste o serie de trucuri care vor duce la o finalizare mai rapida a dosarului.

3. Avocat specializat sau avocat generalist? In acest caz iti recomand un avocat care sa fie specializat exact pe ramura dreptului de care ai tu nevoie.

4. Societate de avocati sau cabinet individual? Sigur nu iti doresti sa fii plimbat de la un avocat la altul, motiv pentru care un cabinet individual poate fi cea mai buna optiune. Totusi, poti apela si la o firma de avocatura, daca vei avea repartizat un singur avocat. Iti pot da si o recomandare, o societate de avocati la care am apelat personal si care mi-a rezolvat problema exact cum doream. Poti gasi mai multe informatii pe bd-partners.ro.

5. Conteaza de asemenea foarte mult si personalitatea avocatului. Unele dosare si cazuri sunt de durata si se pot intinde ani de zile in instantele de judecata. Asta inseamna ca vei avea o relatie de durata cu avocatul, ceea ce impune si un nivel de intelegere reciproca. Asigura-te ca alegi acel avocat cu o personalitate compatibila cu a ta.

6. Cunostinte de specialitate si o cultura generala vasta – acestea sunt alte doua elemente pe care va trebui sa le aiba in portofoliu, ca sa spun asa, avocatul pe care il vei alege sa iti reprezinte cazul. De asemenea, va trebui sa vorbeasca convingator si clar, sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala si sa impuna respect.

7. Avocat sau avocata? Probabil e ultima intrebare la care ar trebui sa te gandesti. In instanta nu conteaza deloc asta, ci mai mult reprezentarea. Judecatorul sau procurorul vor sa vada ca avocatul este pregatit si profesionist, intrucat ceea ce conteaza este formarea profesionala si mai putin sexul reprezentantului legal.

Tinand cont de toate aceste repere, vei reusi sa faci alegerea potrivita. Avocatul va deveni aliatul tau, persoana de incredere care iti va reprezenta cazul si care iti va aduce castig de cauza.

De admin