Lingurita de Zahar

Maltitolul este un alcool din zahar care este folosit ca si substitut al zaharului. Alcoolurile din zahar sunt de multe ori folosite in gumele de mestecat fara zahar, pasta de dinti si apa de gura, in timp ce acestea adauga zahar fara a contribui la degradarea dintilor.

Substitutul de zahar este foarte clasificat in indulcitori artificiali, indulcitori naturali si alcool din zahar. Alcoolul din zahar este clasificat sub o clasa de compusi organici numita polioli. Acestia sunt carbohidratii cu o structura chimica care este foarte asemanatoare cu zaharul si alcoolul. Folosite ca indulcitori sau agenti de ingrosarea sau aglomerare, ei furnizeaza mai putine calorii in comparatie cu zaharul de masa. Alcoolul din zahar este folosit ca substiut pentru zaharul de masa in mancarurile fabricate, cum sunt fursecurile fara zahar, bomboanele tari, guma de mestecat, bauturile carbonate, de asemenea si pasta de dinti, apa de gura si pastilele de gat.

Desi alcoolul din zahar este prezent in produse care sunt etichetate drept fara zahar, afecteaza nivelele de zahar din sange ale unui om. Cu toate acestea, nu duc la o crestere dramatica sau semnificativa in nivelul de zahar din snage. Sorbitol, manitol, xilitol, maltitol, izomalt, lactitol si hidrolizatul de amidon hidrogenat sunt unele tipuri de alcooluri din zhaar. In timp ce xilitol poate fi comparat cu zaharul de masa in termeni de dulceata, alcoolul din zahar nu este prea dulce, de aceea unele dintre ele sunt combinate cu indulcitori artificiali de mare intensitate.

Trebuie luat in considerare faptul ca alcoolul din zahar este absorbit de corp la o rata mult mai slaba decat zaharul. Totusi, nu cauzeaza o crestere brusca sau drastica in nivelle de glucoza a sangelui. Cu toate acestea, nu sunt fara calorii. Spre deosebire de anumiti indulcitori artificiali care isi pierd dulceata prin incalzire, alcoolul din zahar isi pastreaza dulceata. Mai mult de cat atat, produsele realizate din el nu devin lipicioase ca si cele realizate din zahar, si spre deosebire de zahar, nu absorb apa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *