Parfumul reflecta personalitatea, dar poate fi si o arma a seductiei. Parfumul poate fi diferit in functie de situatie si de stare, sau poate fi caracteristica de stil ce defineste o persoana tot timpul. De fiecare data insa, alegerea parfumului potrivit reprezinta o misiune careia fiecare dintre noi trebuie sa ii acorde o importanta deosebita.

Pentru a putea alege un parfum, trebuie sa tii cont in egala masura de criterii tehnice, cat si de ceea ce ti se potriveste mai bine cu personalitatea, cu stilul. Preferintele olfactive ale unei persoane pot sa cada pe un loc secund uneori, deoarece in alegerea unui parfum se tine cont in principal de pH-ul pielii si de modul specific in care se elibereaza aroma parfumului in timp.

Desigur se recomanda incercarea parfumului inainte de cumparare, insa, daca stii exact ceea ce vrei, poti sa cumperi sau sa comanzi direct un parfum. Ai variante multiple la dispozitie; decat sa mergi insa prin diverse magazine in cautarea parfumului dorit, iti recomand sa incerci online. Poti gasi numeroase site-uri si oferte, dar daca iti doresti calitate si preturi avantajoase iti recomand sa iti cumperi parfumul de pe www.pandera.ro.

Cum se elibereaza aroma parfumului in timp si de ce trebuie sa tii cont de acest aspect? Esenta unui parfum are – in caz ca nu stiai – trei note, trei trepte de eliberare a aromei. Daca ignori acest aspect si cumperi un parfum numai pentru ca iti place cum miroase in primele cateva minute, poti avea surpriza ca mai tarziu sa nu te mai incante. Din acest motiv trebuie sa stii urmatoarele:

  • Primul contact cu aroma unui parfum il avem in primele minute dupa ce l-am pulverizat pe piele. Aceasta nota se mentine doar temporar si este buchetul – cum ar spune un degustator de vinuri – sau nota de varf a unui parfum.
  • Intr-o mai mica sau mare masura, dupa caz, parte din nota de varf se elibereaza in cea de-a doua treapta, de la 20 minute pana la o ora dupa pulverizarea parfumului pe piele.
  • Nota finala, cea care in fapt trebuie sa conteze cel mai mult, este cea oferita de parfum chiar si dupa mai multe ore dupa aplicare.

Fiecare din aceste note, din aceste etape, trebuie sa le verifici, pentru a te asigura ca parfumul este intr-adevar pe placul tau. Mai tine cont de un lucru: poate ca ai simtit un parfum pe o alta persoana si te decizi sa iti cumperi si tu aceeasi marca – fii totusi atent: mirosul difera in functie de pH-ul pielii, astfel cel mai bine este sa incerci si pe pielea ta parfumul inainte de a-l cumpara.

In momentul in care te decizi sa iti cumperi un parfum, trebuie sa tii cont de toate aceste aspecte. In plus, iti recomand sa nu incerci prea multe parfumuri – la un moment dat simtul tau olfactiv va deveni bulversat si ti se va parea ca toate sunt la fel. Incearca maxim trei arome – pe propria piele, desigur – si asteapta toate etapele pentru a vedea cum se modifica nota aromei si cat de persistent este parfumul dupa cateva ore dupa ce l-ai testat. Vei reusi astfel sa gasesti parfumul potrivit pentru tine, pe care sa il porti la fel cum porti o haina, in concordanta cu starea de spirit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *