Alergie nichel

Depinzand de cat de sensibil este un individ, simptomele alergiei la nichel ar putea fi observate dupa putin timp sau timp prelungit de la contact cu obiecte ce contin nichel cum ar fi telefoanele sau bijuteriile.

Inoxul contine de asemenea cantitati mici de nichel. Cu toate acestea, cristalele nichelului sunt atat de bine tinute de inox ca nu exista posibilitatea alergiei la nichel, indiferent de cat de alergica este o piele.

Daca porti bijuterii din nichel iti transforma pielea intr-o culoare rosie, apoi ai mancarimi, ducand la formarea unei eczeme ar putea indica ca suferi de o alergie la nichel. S-a observat ca prezenta alergiei la nichel este un contribuitor major in declansarea alergiilor pielii. Intrucat prezenta nichelului in obiectele de zi cu zi este atat de comuna, nu este surprinzator ca in cateva cazuri de contact alergic, dermatologii au legat acest lucru de alergia la nichel.

Telefoanele mobile si laptopurile sunt obiecte folosite frecvent care contin nichel. Potrivit unei analize la expunere, raspandire si implicatiile clinice ale alergiei la metal, s-a descoperit ca 17% din femeile din Europa si Statele Unite ale Americii sufera de alergiei la nichel si 3 % din barbati.

Dupa ce intri in contact cu obiecte care contin nichel, indivizii cu alergie la nichel au sanse mai mari sa sufere din contactul dermatitei, o boala care cauzeaza mancarimi, roseata si formarea basicilor pe piele. Aceste basici de multe ori se deschid si curg fluide si eventual cad. Pe partea cealalta, zonele uscate sau inflamate si zonele pigmentate ale pielii, este un caz cronic de dermatita care nu trece atat de repede. De asemenea, in unele cazuri, contactul dermatitei s-ar putea imprastia sau intalni in zonele care nu au fost expuse. Oamenii care sunt foarte sensibili la nichel ar putea dezvolta alergii cand mananca mancaruri ce contin nichel cum ar fi ciocolata sau laptele.

De admin