comunicare

Comunicarea electronica este una din formele comunicarii prin intermediul careia sunt transmise date, informatii, imagini, semnale si asa mai departe. Comunicarea electronica nu este o noutate, si desi are beneficii multiple, exista si cateva aspecte ce ar putea fi considerate negative.

Aspecte pozitive

  • Comunicarea electronica ofera beneficii persoenelor din intreaga lume, permitandu-le sa impartaseasca informatii, sa interactioneze direct, in ciuda impedimentului distantei.
  • Conversatiile pot fi vizuale, textuale sau audio.
  • Ca si proces, comunicarea a fost eficientizata in ceea ce priveste domeniul afacerilor, finantelor, schimbului, in ceea ce priveste obtinerea de informatii si multe altele.
  • Mesajele transmise pot fi stocate permanent sau temporar, procesul invatarii este cu mult facilitat si eficientizat.
  • Cum comunicarea electronica nu foloseste nimic fizic, banii cheltuiti pentru achizitionarea hartiei, pentru imprimat si alte astfel de costuri sunt evitate.

Aspecte negative

  • Principala problema ce vizeaza comunicarea electronica este securitatea. Computerul poate fi afectat de virusi, de hackeri sau de altele si efectele adverse se fac simtite atat asupra computerului cat si a retelei. Volumul datelor transmise este unul mare, intr-un timp relativ scurt, iar acest volum mare poate fi uneori dificil de vizualizat si inteles rapid pentru a se putea oferi un feedback.
  • Viteza cu care sunt transmise mesajele altereaza adesea structura lor si astfel uneori pot fi interpretate gresit. Mesajele pot fi de asemenea modificate sau insotite de diverse programe malitioase precum virusi, viermi sau alte lucruri ce pot sa afecteze computerul si pot fi dificil de detectat.
  • O alta problema legata de comunicarea electronica este cea legata de securitatea emailului. Trimis prin retea sub forma de pachete, acestea trebuiesc sa treaca printr-un numar de routere si computere inainte de a ajunge la destinatie. Astfel exista sanse ca emailul sa fie alterat pana ajunge la destinatar.

Majoritatea imbunatatirilor tehnologice au atat aspecte favorabile cat si defavorabile. In ciuda tuturor dezavantajelor insa, majoritatea dintre noi depindem de comunicarea electronica atat in ceea ce priveste viata personala dar si viata profesionala.

De admin