hibridhibrid

Masinile hibride folosesc surse multiple de alimentare pentru deplasare. Majoritatea autovehiculelor folosesc produsele petroliere, in timp ce masinile electrice se bazeaza pe baterii. Masinile hibride au ca sursa de alimentare atat combustibilul cat si bateriile, existand si variante care folosesc surse alternative, precum azot lichid si energie solara.

Autovehiculele hibride au devenit o varianta de inlocuire pentru cele traditionale, care sunt cunoscute pentru ca dauneaza mediului prin noxele emanate. Masinile hibride sunt mai bune pentru mediul inconjurator, insa costurile de productie sunt mult mai mari decat ale celor normale. Sa trecem in revista avantajele acestor vehicule cu propulsie hibrida.

Cel mai mare avantaj al folosirii unei masini hibride este data de protectia mediului inconjurator. Daca masinile traditionale polueaza mediul, eliberand in atmosfera gaze care contribuie la efectul de sera – precum dioxid de carbon si monoxid de carbon -, autovehiculele hibride au emisii foarte scazute de noxe, tinand sub control poluarea. Aceste masini sunt considerate a fi cea mai buna optiune intrucat folosesc la baza sistemul de propulsie electric, motorul prin combustie fiind doar o rezerva pentru acesta.

Pretul petrolului si al combustibililor a crescut pe piata internationala datorita cererii in continua crestere si a caracterului limitat pe care il are. Cum pretul benzinei sau motorinei creste de la o zi la alta, devin din ce in ce mai cautate solutiile alternative, precum electricitate sau biocombustibil.

Atat motorul prin combustie cat si cel electric au dezavantajele lor. Folosirea unei masini in oras, unde trebuie sa opresti de multe ori, duce la o risipa de combustibil, insa reprezinta un avantaj cand te afli pe autostrada. Pe de alta parte, masinile electrice au un dezavantaj pe autostrada, insa se comporta foarte bine in oras. La vehiculele hibride se poate comuta intre motorul electric si cel pe combustibil, in functie de necesitati.

Cu timpul, tehnologia se imbunatateste si concurenta creste, iar aceste vehicule vor deveni din ce in ce mai eficiente si mai putin costisitoare. Daca pretul este ceea ce te pune pe ganduri cand e vorba de o masina hibrida, mai asteapta putin. Conform parerii expertilor, cu timpul majoritatea producatorilor de autovehicule vor trece pe acest tip de motorizare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *