promovare online

Cei ce vor sa isi faca promovare a produselor si serviciilor pe care le ofera cu ajutorul internetului au acum foarte multe metode la dispozitie. Se pot concentra pe utilizatori ce prefera anumite companii, care se inscriu in anumite regiuni geografice sau tari sau asupra celor care sunt online intr-un anume interval orar, care folosesc un anumit browser si asa mai departe.

Publicitatea online are cateva mari avantaje. Targetarea, urmarirea, transmiterea, flexibilitatea si interactivitatea. Targetarea am mentionat-o mai sus, consumatorii pot fi alesi pe diverse criterii. In ceea ce priveste urmarirea, marketerii pot sa verifice modul in care utilizatorii interactioneaza cu brandul, aspectele care prezinta interes pentru clientii curenti si de asemenea sa vada cum pot sa atraga si viitori potentiali clienti.

In ceea ce priveste transmiterea informatiilor si flexibilitatea, o reclama pe internet este transmisa instantaneu, in timp real, si poate ramane acolo 24/24, 7 zile din 7, 365 zile pe an. Campaniile pot fi lansate pe perioadele dorite, pot fi oprite oricand si pot de asemenea fi verificate rezultatele obtinute.

Scopul promovarii este de a atrage atentia unui anumit segment de consumatori asupra unui brand sau unui produs anume. Acest lucru poate fi realizat mult mai usor online, unde consumatorii pot sa interactioneze cu produsul, pot sa puna intrebari si sa gaseasca informatii complete despre acesta. In plus, pentru afacerile aflate la inceput, promovarea online este forma cea mai ieftina si mai la indemana, intrucat bugetul limitat nu permite organizarea de campanii de promovare costisitoare.

Se impune si nevoia investitiei in crearea de trafic. Si aici pot fi folosite diverse tehnici, precum promovare prin anunturi platite AdWords, tehnici de SEO pentru optimizarea site-ului si imbunatatirea pozitiilor in motoarele de cautare, mentinerea unui blog activ si actualizat legat de domeniul in care afacerea activeaza si multe altele. Toate aceste avantaje recomanda publicitatea online mai ales in cazul afacerilor aflate intr-un stagiu incipient, dar nu numai acestora, intrucat in ziua de astazi, dupa cum se spune, daca nu esti online, nu existi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *