Avantajele publicitatii online

promovare

Majoritatea oamenilor in ziua de astazi isi desfasoara activitatea de acasa cat si cea de la munca utilizand un computer conectat la internet. Site-urile de socializare te ajuta sa tii legatura cu prietenii cand intalnirea fata-in-fata nu este posibila, cautarea si gasirea de informatii online in locul lecturii si documentarii din carti este mult mai facila, si astfel nisa online-ului a fost exploatata cu succes in acest sens de promoteri si de cei ce vor sa isi faca reclama. Potentialul pietii este urias in online, si promovarea se poate face printr-o multitudine de metode: e-mail-uri, bannere, anunturi si reclame pe site-uri de socializare, reclame pe propriul site, promovare prin afiliati si multe altele.

Cand vine vorba de ponderea de utilizatori catre care poate ajunge informatia transmisa, internetul este de neegalat. Prin promovarea produselor si serviciilor online, o companie mica isi poate gasi clienti in capatul celalalt de lume. Metoda publicitatii online a spart granitele geografice existente in celelalte medii. Astfel fie ca e o multinationala sau o mica afacere locala, isi poate maximiza profitul prin promovarea online, deoarece oricine, de oriunde, poate sa fie interesat de ceea ce ofera si sa contribuie in acest sens.

Pe internet se gasesc website-uri adresate unui anume grup de persoane cu interese specifice sau apartinand unei anumite categorii de varsta. Astfel segmentarea pietei ajuta mult promovarii site-urilor din domeniul medical, sportiv, tehnologic, a celor de socializare, de calatorii si asa mai departe. Marketingul pe internet ofera firmelor si companiilor ocazia de a se adresa si a prezenta ofertele exact acelor persoane interesate in mod special de cumpararea produsului sau serviciului oferit.

Unul din cele mai importante avantaje este o rata de conversie foarte buna. Intervalul de timp in care clientul potential devine client efectiv dupa vizionarea reclamei si starnirea interesului este scurtat dramatic. Daca cineva este interesat de ceva anume, l-a gasit disponibil pe un site, nu ezita si comanda produsul sau serviciul in doar cateva secunde.

Toate tipurile de afaceri, inclusiv cele care abia au debutat in piata actuala dominata de o concurenta acerba, vor gasi in publicitatea online un ajutor considerabil. Pentru celelalte parti ale mass-media, promovarea este mai costisitoare, anunturile si reclamele la TV, radio sau in ziare si reviste aduc o gaura mai mare in buget. Cu ajutorul internetului si promovarii online aceste „dureri de cap” nu mai exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *