stocare cloud

Un back-up, un sistem de salvare a datelor si de protejare a acestora in caz de evenimente neprevazute sunt lucruri pe care trebuie sa le aiba in vedere orice business. Situatii neplacute apar zi de zi: computerele se defecteaza, intervin pene de curent si caderi de tensiune ce duc la pierderea datelor, virusi nedoriti distrug date vitale pentru companii si astfel se impune o solutie de rezerva.

Cea mai mare problema in ziua de astazi este ca majoritatea companiilor folosesc inca metode traditionale de rezerva pentru stocarea datelor. De cele mai multe ori este folosita solutia dispozitivelor de stocare externe, insa si acestea sunt predispuse defectiunilor.

Dezastrele in ceea ce priveste partea de computere aduc costuri anuale foarte mari pentru companii care nu apeleaza la solutii eficiente pentru stocarea datelor. Ca o varianta optima vine si solutia stocarii pe cloud.

Sistemele si solutiile de stocare pe cloud au devenit in zilele noastre optiunea multor companii care doresc sa isi asigure informatiile si datele la orice ora. Beneficiile solutiilor stocarii pe cloud sunt nenumarate, printre cele mai importante numarandu-se posibilitatea accesarii datelor la orice ora, de oriunde exista o conexiune la internet. Acest lucru inseamna ca daca ai ajuns acasa si ai uitat sa transmiti un atasament intr-un email important, o factura sau orice alt tip de document, o poti face folosind chiar laptopul sau computerul de acasa, tableta si de ce nu smartphone-ul.

Comparativ cu solutiile de back-up traditionale, stocarea pe cloud prezinta multe avantaje. Costurile in primul rand sunt considerabil reduse, iar disponibilitatea datelor la orice ora este un avantaj principal ce recomanda stocarea pe cloud pe orice platforma ce ofera aceasta facilitate. Unele companii, pentru un plus de siguranta, opteaza atat pentru stocarea pe cloud cat si pe un back-up facut pe spatii de stocare externe, fizice. Treptat insa, solutia stocarii pe cloud va deveni singura si cea mai aleasa optiune pentru back-up-ul datelor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *