Beneficii ale uleiului de cocos

ulei de cocos

Uleiul de cocos poate intra cu usurinta in categoria super-alimentelor datorita proprietatilor sale. In uleiul de cocos exista o combinatie unica de acizi grasi extrem de benefici pentru starea generala de sanatate. Recomandarile uleiului de cocos merg de la slabit pana la functionare mai buna a creierului si multe alte avantaje pe care acesta le aduce pentru sanatate.

Atat de cunoscutul ulei de cocos era in trecut catalogat drept daunator datorita faptului ca avea un continut ridicat de grasimi saturate. Cercetarile recente arata insa ca acele grasimi saturate continute sunt in fapt inofensive. Aceste grasimi trec de la ficat la tractul digestiv, unde sunt folosite ca sursa de energie.

Suprinzator sau nu, s-a descoperit inca un fapt: populatia ce consuma mult ulei de cocos sau nuci de cocos este mult mai sanatoasa, poate chiar printre cele mai sanatoase din lume.

Obezitatea este una din cele mai mari probleme de sanatate din intreaga lume la ora actuala. Unii considera ca obezitatea este doar o problema ce este legata de calorii, insa conteaza foarte mult si sursele din care provin aceste calorii. Tot cercetarile arata ca trigliceridele continute de uleiul de cocos maresc rezistenta energetica a organismului cu pana la 5%. Fiind mai energici, reusim sa slabim mai repede.

Un alt mod prin care uleiul de cocos ajuta la slabit este faptul ca ofera o senzatie de satietate. Reducand senzatia de foame, automat se reduce si aportul caloric zilnic si se ajunge la o scadere in greutate sustinuta chiar pe termen lung, asociata cu miscare zilnica si cu odihna suficienta.

Cum este bogat in grasimi saturate, uleiul de cocos creste nivelul colesterolului benefic si tine sub control nivelul de colesterol daunator din organism. Se ajunge astfel la un risc considerabil redus de afectiuni cardiace.

Uleiul de cocos aduce beneficii atat cand este folosit in alimentatie, cat si in situatia in care este utilizat pentru produse cosmetice. Pielea, tenul si parul cunosc beneficii enorme datorate aplicarii de ulei de cocos. Studii facute pe indivizi cu piele predispusa uscarii arata un fapt incontestabil: uleiul de cocos hidrateaza si ofera pielii continutul necesar de lipide pentru a-si mentine elasticitatea si pentru a nu se usca.

Indiferent ca este folosit in alimentatie sau pentru ingrijirea personala, uleiul de cocos se dovedeste a fi extrem de benefic. Acizii grasi cu lant mediu continuti provoaca in organism o serie de reactii pozitive, iar la nivel extern proprietatile sale antimicrobiene, antibacteriene, antifungice si hidratante il recomanda pentru piele si pentru par.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *