Beneficiile uleiului de jojoba

jojoba

Simmondsia Chinensis este numele latin al plantei jojoba, care creste in reciuni din nord-vestul Mexicului si sud-vestul Statelor Unite ale Americii. Uleiul de jojoba este de fapt extras din semintele de jojoba, sub forma de ceara lichida. Acest ulei este folosit atat in cosmetice cat si pesticide. Este foarte bogat in substante benefice pentru sanatate si frumusete. Beneficiile sale il recomanda si de aceea este folosit pe larg in ziua de astazi la produse cosmetice si tratamente de frumusete.

Beneficii

  • Ingrijirea parului – mentine un par sanatos si previne caderea parului, de asemenea trebuiesc mentionate beneficiile pe care le aduce cresterii parului. Uleiul de jojoba este folosit pentru hidratarea si hranirea scalpului, prin aplicare directa si masare. Proprietatile sale antibacteriene si antifungice il recomanda pentru vindecarea ranilor scalpului si ca antiseptic.
  • Ingrijirea pielii – uleiul de jojoba este aproape identic cu sebumul produs de pielea umana prin glandele sebacee. Este o ceara lichida polinesaturata ce tine sub control productia de ulei la nivelul pielii si astfel ajuta la prevenirea si vindecarea acneei si simptomelor sale.

Pe langa aceste beneficii, un masaj cu ulei de jojoba organic se dovedeste a fi de-a dreptul incredibil. Folosit pentru hidratare, atat la nivelul scalpului cat si a pielii pe intregul corp, are proprietati antibacteriene care previn aparitia matretii, blocarea porilor, a infectiilor scalpului si astfel tine la distanta afectiunile asociate cu aceste conditii. De asemenea pastreaza foliculii de par in bune conditii, hranind si hidratand firul de par promovand cresterea. Proprietatile sale vindecatoare ajuta de asemenea in vindecarea si tinerea la distanta a diverselor afectiuni dermatologice precum acnee, eczeme sau psoriazis. Aplicarea sa ofera atat parului cat si pielii un aspect sanatos si stralucitor.

Toate aceste beneficii si proprietati il transforma intr-un ingredient unic si folosit din ce in ce mai mult in produse cosmetice de toate tipurile. Uleiul de jojoba este de asemenea incolor si inodor si nu are nici un fel de efecte secundare.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *