bere inima

Vinul poate ca a luat toate meritele cand vine vorba de alcool si sanatate cardiovasculara. Cercetari recente arata insa si faptul ca berea, cand este consumata cu moderatie, poate sa previna de asemenea diverse afectiuni cardiace. Studiile realizate au ajuns, se pare, la concluzia ca un „pint” de bere pe zi poate sa reduca sansele de afectiuni cardiace cu pana la 31%. Aceleasi studii au aflat ca berea este de asemenea eficienta si in mentinerea sanatatii la femeile aflate inainte de menopauza. Cercetarea a fost intampinata cu entuziasm de toti iubitorii de bere, exista insa si o avertizare: consumul excesiv anuleaza absolut toate beneficiile si dimpotriva poate provoca complicatii pentru sanatate.

De mult timp vinul a fost considerat singura bautura alcoolica ce poate aduce beneficii sanatatii cardiovasculare, insa se pare ca si berea poate tine la distanta afectiuni legate de inima. Berea contine cantitati mari de vitamina B6, care ajuta sistemul imunitar si tine sub control nivelul de homocistina – cauza principala a multor afectiuni cardiace. Consumul de bere moderat previne de asemenea formarea cheagurilor de sange – o alta cauza a atacurilor cardiace. Berea ajuta in lupta impotriva aterosclerozei – intarirea peretilor arterelor si vaselor sanguine. In aceasta conditie grasimile blocheaza si ingroasa peretii arterelor, impiedicand ca suficient oxigen sa ajunga la inima.

Studii si cercetari realizate au mai aratat faptul ca riscul aparitiei pietrelor la rinichi la barbatii de peste 40 de ani este redus cu peste 50% in cazul celor care beau bere, fata de cei care nu sunt bautori de bere.

Dupa cum am mentionat insa si anterior, toate beneficiile pentru sanatate aduse de bere se fac simtite numai in cazul in care este consumata in cantitati moderate. Acest articol nu vrea sa incurajeze consumul de bere in cazul celor care nu consuma deloc aceasta bautura sau alte bauturi alcoolice. Daca nu esti bautor, nu ai nici un motiv pentru care sa incepi. Cei ce sunt consumatori de bere trebuie sa tina de asemenea cont ca un consum excesiv are consecinte nefaste asupra organismului si poate duce la alte complicatii ale sanatatii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *