Board Game-ul Portal pe care Cryptozoic l-a anuntat nu are originea din companie, ci un publisher boutique al jocurilor de masa. Ideea a venit defapt de la Valve.

In anul 2012, dezvoltatorii care au facut Portal si Portal 2, la fel ca si predecesorii, Narbacular Drop, au decis sa incerce sa faca impreuna un board game bazat pe o serie puzzle first-person. Echipa interna nu era formata dintr-un grup masiv.

Jocul este un joc de strategie, in care 2 sau 4 jucatorii ghideaza subiecti de teste al laboratoarelor Aperture pe o masa in efortul de a testa cea mai dezirabila camera de teste. Este o experienta competitiva, din moment ce un jucator preia conducerea, acesta castiga eliminandu-si subiectele de test al oponentilor. Poate deveni la un moment dat un joc cooperativ, dar doar atunci cand jucatorii fac echipa pentru a preveni cealalta persoana sa castige.

De la inceputul primului prototip, mecanica nucleului era unica si convingatoare. In timp ce a evoluat , a supravietuit proceselor riguroase a testeler de joc externe si repetari. Valve a mai lucrat la idei pentru jocuri de masa, insa asta e singurul pe cere sunt siguri ca ofera acea experienta pe care lumea o asteapta de la Valve.

Cryptozoic a publicat o varietate de jocuri de masa originale, precum si titluri bazate pe proprietati licentiate din benzi desenate, jocuri video si altele. Compania a fost impresionata de echipa pe care a alcatuit-o Valve. Acestia sustin ca, imediat ce au primit oportunitatea de a lucra alaturi de Valve, au sarit imediat.

Cryptozoic vrea sa lanseze jocul Portal, tarziu la sfarsitul lui 2014. In afara de marfa oficiala si neoficiala existenta a lui Portal, de la cuburi de plus, pana la turele la dimensiuni reale, asta va fi primul Board Game de la Valve care va vedea lumina zilei, depinzand de parerile jucatorilor daca va fi sau nu primul si ultimul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *