emoticon-semnificatie

Emoticon-urile au devenit una din cele mai populare forme de comunicare din randul utilizatorilor de Internet, alaturandu-se chiar si in randul dictonarelor de Oxford. Cu toate acestea, exista o problema destul de mare atunci cand vine vorba de aceste emoji- intelesul lor nu este intotdeauna foarte clar. In timp ce exista cele evidente- cum ar fi fata zambitoare sau un cadou impachetat-, exista si alte emoticon-uri care ar putea avea intentii ambigue, care pot ridica unele semne de intrebare.

Un nou studiu isi doreste sa puna capat confuziilor ce apar atunci cand vine vorba de aceste emoji, clasificand sute de emoticon-uri bazandu-se pe cat de pozitive, negative sau neutre sunt. Studiul poarta numele de Emoji Sentiment Ranking si este o lista ce analizeaza 751 emoji.

Emoji Sentiment Ranking

Un emoji este o „ideograma”- sustine studiul, „care reprezinta nu numai expresia faciala, dar si anumite concepte si idei”, devenind astfel subiectiv, prin natura pe care o exprima. „In ultimii doi ani, peste 10 milioane de emoticon-uri au fost utilizate pe Twitter. Spre deosebire de numarul mic de emoticon-uri foarte bine cunoscuti- care exprima continut emotional- exista si alte sute de emoji care au inteles discutabil”- sustine echipa de cercetatori.

„Insa, care este continutul lor emotional? Noi oferim primul dictionar de sentimente ale emoticon-urilor, numit Emoji Sentiment Ranking, si implementam o harta a 751 a celor mai utilizate emoji din lume”. Sistemul de clasificare determina „scorul de sentiment” a fiecarui emoji dar si „nivelul de neutralitate.

Echipa a analizat peste 70.000 de tweet-uri si a clasificat emoticon-urile, rezultatele lor fiind conectate la o serie de formule astfel incat sa se ajunga la adevaratul inteles al emoticon-ului folosit. „Sentimentul analizat al emoticon-urilor ne-a permis sa intelegem mai multe lucruri. De exemplu, se pare ca cele mai multe emoji sunt pozitive, in special cele mai populare. De asemenea, se pare ca utilizatorii prefera sa foloseasca emoticon-uri la sfarsitul unei fraze, crescand astfel sentimentul de pozitivitate”.

De admin