Cateodata trebuie sa stii cand sa renunti

Pisica ce renunta

Un lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare inainte sa renunti este conceptul de calitate a sarcinii. Daca nu ai prea multe sarcini in lista ta, poti folosi acest lucru drept justificare pentru a nu renunta la ceva. Poti sa te gandesti ca nu ai prea multe lucruri in agenda, asa ca ai putea sa-ti continui activitatea curenta. Cu toate acestea, activitatea pe care o neglijezi in favoarea sarcinii trebuie sa fie mult mai importanta. Noi prin natura umana ne concentram pe cea mai lunga sarcina prima data, atunci cand ne consultam agenda.

Ca rezultat tindem sa ne gandim la cea mai scurta sarcina ca fiind cea mai putin importanta. Haideti sa comparam activitatile, de exemplu, de a construi un gard impotriva activitatii de a-ti plati factura de curent. Construirea unui gard necesita o abordare mai intensiva. Ai nevoie de mult material si vopsea, de asemenea si de ceva timp. Platirea facturii de curent nu ia timp deloc. Cu toate acestea, daca neglijezi platirea facturii de curent, fiindca construiai un gard, vei sfarsi fara electricitate acasa. Calitatea activitatii este totul.

Actiunea de a renunta la ceva s-ar putea dovedi dificila pentru unii. Dupa cum am mentionat anterior, suntem invatati de la varste fragede sa nu renuntam la nimic. Cu toate acestea, cand cineva incepe sa se gandeasca la a renunta ca fiind o abilitate ce duce la productivitate mai multa devine mai usor sa te obisnuiesti. Aminteste-ti ca a renunta este un pas cheie asupra administrarii timpului, fiind mai usor sa se aplice altor aspecte din viata de zi cu zi.

Este important ca tu sa incepi sa diferentiezi a renunta de la conceptul de esec personal. Oamenii de multe ori se tin de o activitate pana la punctul auto distrugerii, chiar daca stiu ca nu au nici o sansta, din cauza ca nu stiu ca mai au alternative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *