Cauzele oboselii excesive

oboseala

Exista unele momente in care, dupa o zi haotica la munca sau acasa te simti foarte obosit. Acest gen de oboseala este ceva normal, reusesti sa iti reincarci bateriile prin relaxare si putina odihna. Cu toate acestea, unele persoane se simt extrem de obosite chiar si dupa ce se trezesc dupa multe ore de somn. O astfel de oboseala ce apare fara un motiv aparent este cunoscuta ca si oboseala excesiva sau extrema. Starea generala este caracterizata de un nivel energetic extrem de scazut, stare de slabiciune, lipsa a puterii de concentrare si nu numai.

Oboseala excesiva nu este declansata de o singura cauza. Pot fi mai multe motivele pentru care o persoana sa fie afectata de aceasta stare de slabiciune generala. Sa vedem care ar putea fi cateva dintre aceste cauze.

Bolile – oboseala excesiva adesea este un simptom al unei afectiuni medicale. Daca o persoana sufera de anemie, diabet, hipotiroidism, afectiuni pulmonare sau cardiace sau altele, oboseala in exces se manifesta adesea.

Problemele psihologice afecteaza de asemenea sanatatea, chiar si in ceea ce priveste oboseala excesiva. Stari precum depresie, anxietate, durere, tristete afecteaza psihicul, nu ne mai putem odihni suficient si corespunzator si astfel, prin privare de odihna, se accentueaza starea de oboseala.

Stilul de viata nesanatos este de asemenea un factor ce contribuie la aceasta conditie. In ziua de astazi competitia si presiunea la locul de munca sunt lucruri ce ne apasa indiferent de mediul in care lucram. Viata este tot timpul ocupata, nu avem timp suficient pentru a ne alimenta sanatos, pentru a face miscare si pentru a ne odihni suficient. Fast-food-ul, fumatul, consumul de alcool, dar si sedentarismul sau orele prelungite de munca pot afecta persoanele.

Pentru cei ce sufera de aceasta afectiune, de oboseala excesiva, se impune odihna suficienta si abordarea unui stil de viata cat mai sanatos. Daca insa problema continua sa persiste, ar trebui consultat si sfatul unui specialist, intrucat problema, dupa cum am spus, poate avea si o cauza medicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *