Ce trebuie sa stii cand cumperi obiecte si instalatii sanitare

instalatii sanitare

Asta e, ne-am obisnuit sa traim in confort si nu ne mai putem dezvata. Vrem acel minim necesar in locuinta – utilitatile, care trebuie sa functioneze corespunzator. Nu e o tragedie, dar se creeaza un disconfort in momentul in care robinetul de la bucatarie nu mai functioneaza sau picura, dusul este stricat sau chiuveta e ciobita sau crapata. Trebuie ca totul sa fie perfect, pentru ca cel putin in ceea ce priveste propriul confort asta ne dorim. Ajungi in astfel de situatii sa cauti sa cumperi bateriile necesare pentru inlocuit, fitinguri si tevi sau orice altceva ar fi, si ajungi in magazine mari, de profil, unde gasesti tot felul de solutii pentru instalatii sanitare de toate tipurile.

In acest moment trebuie sa fii pus in garda, trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a cumpara. In general poti gasi ceea ce ai nevoie si la magazine mai mici, specializate pe obiecte sanitare; mergi insa la hipermarketuri, pentru ca iti prezinta mai multa incredere. Afla ca uneori acestea au preturi mai mari decat poti gasi la unele magazine mai mici.

Chiar daca ai vazut intr-o oferta primita in cutia postala bateria sau dusul dorit, in momentul in care ai ajuns in magazin si l-ai vazut expus la raft, asigura-te ca se afla si pe stoc. Intreaba un vanzator, un responsabil de raion, pentru ca de multe ori poti avea surpriza ca stocul sa fie epuizat. In cazul acesta macar vei sti sa cauti in alta parte sau poti cere chiar verificarea la o alta filiala a magazinului. Uneori se intampla ca si calculatoarele sa dea erori, la o verificare de stoc pe computer vanzatorul poate vede ca stocul este zero, dar sigur vei gasi la un alt magazin partener acelasi produs.

Asigura-te ca produsul este conform cu ceea ce se specifica in pachetul ce il contine, de asemenea trebuie sa te asiguri ca nu este zgariat, lovit sau spart. Nu iti doresti sa ajungi acasa cu o chiuveta fisurata sau cu un robinet nefunctional.

Transportul este foarte important. Daca un robinet, cateva tevi sau fitinguri ori un cap de dus nu reprezinta o problema, in momentul in care iti cumperi un lavoar cu picior, o cada, o centrala termica sau orice altceva de dimensiuni mai mari ce tine de sfera obiectelor si instalatiilor sanitare, va trebui sa intrebi si daca ti se asigura transportul. Unele magazine il ofera gratuit pe raza localitatii in care se afla, altele percep costuri suplimentare pentru transport la domiciliul clientului, deci trebuie sa te informezi si despre asta. Inca o data atentie la ceea ce cumperi, pentru ca la urma urmei nu faci astfel de achizitii de obiecte si instalatii sanitare zilnic. Trebuie sa cumperi ceva durabil, de aceea urmeaza sfaturile anterioare pentru a-ti asigura confortul necesar in locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *