Cea mai buna strategie este tacerea

Strategia este tacereaProbabil ati mai citit inainte despre frazele cheie pe care cei mai mari lideri le spun in fiecare zi. Dar liderii mari sunt de asemenea inteligenti cand vine vorba de strategia opusa, cateodata, cel mai inteligent lucru pe care poti sa-l faci este sa nu spui nimic.

Nu ma refer simplu la sfatul pe care mama ti l-ar putut oferi despre a tacea atunci cand nu ai nimic frumos de spus. In loc de acest lucru cele mai mari momente se apropie de stabilirea scopurilor, realizarea marilor lucruri, sau chiar producerea unei bune relatii si incurajarea oamenilor sa le placa mai mult. Cateodata un simplu cuvant poate sa-ti distruga toate lucrurile la care ai muncit.

Este aceiasi probleme indiferent ca vorbim de nergocieri, investigatii sau pur si simplu conversatii. Cand este bine sa taci?

Cand cealalta parte intr-o negociere incepe sa dezbaterea impotriva ei insasi. Cateodata oameni intra in niste tactici de negociere rele. Ajung sa se intreaca intre ei, poate facand o oferta si apoi anuland-o pe a lor din cauza ca nu au incredere in ei. Imaginati-va un client ce deschide o conversatie spunand ca intelege ca nu poti sa scazi din pretul produsului  tau, inainte sa intrebe despre concesiuni mici, si apoi poate convingandu-se ca este prea mult ceea ce cere.

De multe ori cea mai buna strategie a ta in astfel de situatii este sa taci.

Atunci cand ai pus o intrebare. Cunoastem cu totii acest tip de oameni nu e asa? Acestia pun o intrebare, dar nu au rabdare ca tu sa termini ca sa-si poata exprima punctul de vedere. Cateodata nici nu se deranjeaza sa astepte si incearca sa te grabeasca cu exclamari verbale.

Cand iti cer un sfat, ei vor sa spuna defapt sa treci peste partea cand spui ceea ce crezi. Nu fi ca ei, poti sa observi multe privind, si poti invata de asemenea multe ascultand.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *