diavol

diavolPe masura ce timpul a trecut, oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de subiectul Satanei, astfel ca i-au atribut acestuia superputerea de a fi pretutindeni, o infatisoare hidoasa- cu toate ca era cel mai frumos inger din Ceruri inainte de a fi alungat din rai, dar si ca are o frica grozava fata de cruci, apa sfintita si icoane.

Cea mai urata fata a religiei a primit o multime de nume de-a lungul anilor: Satana, Lucifer, Mefisto, Beelzebuth etc.- fiind descris ca o creatura hidoasa. Faptul ca este dusmanul lui Dumnezeu a dat nastere unei imaginatii bogate in randul oamenilor de rand, astfel ca au luat nastere unele informatii care sunt respinse chiar si de biserica.

Mituri despre Diavol

Diavolul are coarne- In Biblie, diavolul este descris ca fiind cel mai frumos inger a lui Dumnezeu, astfel ca daca ne-am gandi la Satana ar fi bine sa ni-l inchipuim ca o creatura exagerat de frumoasa, fiind un ”inger al luminii”. Diavolul este viclean si prefera sa ia diferite forme, pacalind crestinii si care isi poate face aparitia si in cadrul ceremoniilor religioase. Asadar, uita povestile babelor din satul bunicii tale, care sustin ca ”au vazut pe dracu` in capatu` ulitei”, si care avea coarne, coada si copite.

Diavolul se face vinovat pentru tot ce e rau in lume- nu diavolul e vinovat pentru lucrurile gresite pe care le face oamenirea. Suntem singura specie capabila de inteligenta, si implicit de luare a deciziilor- nu sta diavolul cu furca langa noi si ne obliga sa pornim razboaie. Chiar si Iacov spunea ca ”fiecare este ispitit, cand este dus si momit de pofta sa.”

”Locuinta” diavolului este in iad. Cele mai multe povesti sustin ca Satana isi conduce ”afacerea” malefica din fundul iadului, unde invarte intr-un ceaun fierbinte sufletele pacatosilor- pe care tot el i-a ispitit. Cu toate acestea, Biblia nu pomeneste de conceptul de iad, iar diavolul este descris ca ”domnul puterii vazduhului”, din cauza faptului ca acesta traieste departe de cer.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *