Cel mai lung pod

Podul Qingdao Haiwan, se intinde peste golful Jiaozhou, orasul port din Nordul lui Qingdao si suburbia industriala din Huangdao. Punctul de inceput al podului este autostrada Qingdao-Lanzhou si se termina la Red Cliff, ce duce la calea expresa Jinan-Qingdao. Directorul deputat al comitetului de administrare a traficului orasului, Han Shouxin a spus ca podul peste mare lung de 26.3 mile iti va scurta ruta cu 18.6411 mile, scurtand drumul de la 40 de minute pana la 20-25 minute.

A durat aproximativ 4 ani pentru construirea acestui pod. Proiectul a fost complex in timp ce podul este localizat in regiunea de apa inghetata Nordului Chinei, ce intalneste inghetarea naturala de 50 de ori pe an, aproximativ. Protejand mediul maritim in timp ce marea este bogata in resursele marine si prevenirea podului de la eroziune au fost alte complexitati.

Caracteristicile Podului Qingdao Haiwan

  • Podul se intinde pana la 26.3 mile in lungime, incluzand podul canal Cangkou si podul canal Red Island, ce acopera 260 de metri si respectiv 120 de metri. Sunt poduri rare ce stau pe cabluri.
  • Calea principala este de 17.4275 mile lungime si lungimea de trecere peste mare este de 15.6405 mile.
  • Latimea podului este de 35 de metri si inaltimea podului este de 149 de metri, ce este egala cu o cladire de 50 de etaje.
  • Are 6 benzi pe 2 directii si viteza trebuie mentinuta la 49.7096 mile pe ora.
  • Podul a mentinut o limitare duala de nave si avioane. Cel mai inalt punct de navigatie pentru o nava este de 49 de metri, o latime de 260 de metri si o roata poate trece o roata de 10.000 de tone. Punctul de navigare a liniei aeriene este limitat la 120 de metri.
  • Este primul pod in clasamentul de numar de piloni folositi, ce este sub 5000.
  • Numarul de muncitori ce au muncit la acest pod se ridica la 20.000 si costul proiectului este estimat la 2.3 miliarde de dolari americani.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *