Intelegerea viselor reprezinta unul din cele mai dezbatute subiecte din lume si din domeniul psihologiei. Intrebari precum de ce avem vise si ce reprezinta ele au ocupat de foarte mult timp mintile umane. Nu exista raspunsuri exacte la aceasta intrebare si, tot ceea ce putem sa facem, este sa ghicim cam care ar fi semnificatia lor. De asemenea, in vise, nu exista legi ale fizicii, astfel ca se poate intampla orice. Cele mai multe vise sunt atat de confuze si complicate, incat nici macar nu reusim sa ni le amintim atunci cand ne trezim.

Vise comune

  1. Blocat sau prins undeva- visele in care te vezi prins intr-un loc necunoscut sunt destul de comune si, de obicei, reprezinta rezultatul unui conflict nerezolvat cu o persoana semnificativa, din realitate. De asemenea, astfel de vise pot fi descrise de situatii in care esti blocat intr-un loc in care nu ai posibilitatea sa te misti sau te poti vedea alergand intr-un labirint fara iesire.
  2. Lipsa de la un eveniment important- incerci sa ajungi la un eveniment important- de obicei, cei care viseaza nu isi amintesc exact despre ce tip de eveniment este vorba- dar intarzii, de cele mai multe ori, cateva secunde. Ei bine, acest tip de vis ar putea reflecta faptul ca nu reusesti sa te pui pe picioare si sa o iei de la capat.
  3. Boala sau moarte- exista vise in care te vezi pe moarte sau bolnav, ranit. Foarte multi psihologi sugereaza ca interpretarea acestor vise ar putea consta in faptul ca cel care viseaza asa ceva traieste cu frica de a fi ranit- fie ca e fizic sau psihic.
  4. Nuditate- daca te visezi gol pe tine sau pe altcineva, atunci afla ca nu esti singurul, deoarece este un vis extrem de comun. Interpretarea acestui vis consta in faptul ca tu te simti vulnerabil si expus in fata unor lucruri ce nu te fac sa te simti confortabil, dar si ca trebuie sa dezvalui prea multe informatii in viata reala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *