Cele mai mari amenintari ale umanitatii, dezvaluite

Poate ca apocalipsa este un subiect destul de popular in randul filmelor sci-fi, insa, in comunitatea stiintifica exista o serie de teorii specifice care descriu pericolele care ar putea deveni realitate. Acestea includ scenarii in care un asteroid se izbeste de Pamant, dar si o infectie pandemica care sterge cu totul omenirea, asa cum o cunoastem astazi. Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca cel mai probabil scenariu prin care lumea ar putea sfarsi, ar fi eruptia unui supervulcan.

Scenarii devastatoare care ar putea termina omenirea

  1. Supervulcan- definite ca fiind eruptii ce pot elimina in atmosfera mai bine de 1000 kilometri cubi de cenusa vulcanica, supervulcanii sunt de cateva mii de ori mai puternici decat eruptia care a avut loc in 1980, a Saint Helen- cea mai distructiva eruptie inregistrata in ultima perioada. Geologii nu s-au confruntat niciodata cu o supereruptie, dar sustin ca aceasta ar avea abilitatea de a sfarsi regiuni mari- cum ar fi Europa. Lumea ar lua sfarsit din cauza instabilitatii climatice care va rezulta, temperaturile de suprafata crescand incredibil de mult.
  2. Iarna nucleara- cu puterea de a demola orase intregi in numai cateva secunde, bombele nucleare sunt cele mai devastatoare arme de pe planeta. Astfel, un posibil razboi cu arme nucleare ar putea conduce lumea la o iarna nucleara catastrofica. In acest sens, orasele incinerate, dar si padurile, ar forma nori uriasi care vor bloca razele soarelui, expertii sustinand ca va fi nevoie de ani buni pentru ca particulele de cenusa sa se disipeze.
  3. Pandemie globala- o pandemie este definita de un focar de boli infectioase care se extinde de-a lungul intregului glob. Istoria omenirii este punctata de diferite pandemii si, in ciuda progreselor medicale, specialistii sustin ca este doar o chestiune de timp pana cand ne vom confrunta cu un alt tip de epidemie. Intr-o lume caracterizata de mobilitate si comunicare, o boala s-ar extinde foarte rapid, contaminand foarte rapid populatia globala.

Blogger: Cristina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *