sporturi-periculoase

Toata lumea iubeste sportul: este o metoda sanatoasa de a-ti mentine in parametri optimi sanatatea, starea de spirit, reusind sa si slabesti. Insa, exista anumite genuri de sport care au un grad de periculozitate extrem de mare. Nu vom analiza rata mortalitatii acestora, dar acest lucru inclina balanta in aflarea celor mai periculoase activitati sportive din lume.

Sporturi mortale

BASE Jumping: 219 morti. A sari de pe diverse cladiri nu reprezinta o activitate pentru cei slabi de inger, si nici sariturile din avioane sau de pe munti. Astfel de lucruri le vezi numai in filmele de actiune, cum ar fi Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, Die Another Day etc. Cu toate acestea, exista atleti care practica astfel de sport si care se arunca in gol, caderea fiind atenuata de o parasuta. De altfel, nicio scoala nu va fi de acord sa dea lectii de sarituri, BASE jumping devenind cel mai periculos sport din lume, aflandu-se inaintea skydiving-ului. In ciuda faptului ca este un sport plin de adrenalina, acest tip de activitate a luat viata a peste 210 oameni iar aproape 30 au fost raniti grav.

Fotbal: 67 de morti. Fotbalul reprezinta acel joc in care ori te bucuri ori devii furios. Cu toate acestea, fotbalul face ca activitatea fizica sa ajunga la un alt nivel: a alerga vreme de 90 de minute dupa o minge nu este un lucru tocmai usor. Fara echipament de protectie, jucatorii trebuie sa se apere singuri, asa cum pot. Contuzii, vanatai, oase rupte sunt numai cateva exemple a celor mai frecvente leziuni in forbal. De asemenea, fotbalul reprezinta cel de-al doilea cel mai important factor care se afla la baza comotiilor cerebrale. Incepand in 2011, 67 de fotbalisti si-au pierdut viata in timp ce jucau, murind din cauza ranilor suferite.

Curse de motociclete: 48 morti. Este destul de nebunesc sa participi la curse de masini, dar inchipuie-ti cum e sa mergi cu 100 km.h pe o motocicleta, cu numai cateva straturi de protectie si o casca de protectie. Oasele rupte reprezinta leziuni minore in cadrul acestui tip de sport. Cu toate acestea, cursele de motociclete sunt considerate a fi cele mai vechi curse in istorie, iar in cei 107 ani de existenta, acest sport a luat sufletele a 240 de motociclisti, din care 48 sunt din anul 2001 incoace.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *