donare sange

Un barbat cunoscut sub numele de „The Bloody Guy” (barbatul sangeros) se retrage. Fara nicio cunoastere a acestui om, probabil ca aceasta porecla ti se va parea una destul de infricosatoare. Insa, Bloody Guy, a carui nume real este Nathan Baker, este un barbat de treaba: acesta a donat 257 de litri de sange in toata viata lui. Baker, in varsta de 62 de ani, a petrecut ultimii 38 de ani nu numai donandu-si propriul lui sange, ci a convins si alte 30.000 de persoane sa faca acelasi lucru, lucrand la birourile de la Crucea Rosie.

Baker a fost intepat de 542 de ori pentru a dona sange, insa la petrecerea sa de „pensionare”, seful lui Baker a glumit spunand ca donarile sale nu au inceput ca un gest umanitar. „Prima data a facut-o pentru a scapa de scoala. Al doilea motiv a fost ca a dorit sa impresioneze femei”- sustine Stephanie Ezell, referindu-se la donatorul de sange din anul 1977.

Bloody Guy

Donarile frecvente ale lui Baker i-au adus acestuia o multime de porecle, cum este si „Bloody Guy” sau „Mr. Red Cross” (domnul Crucea Rosie). Acesta a recrutat donatori si a dezvoltat un program care l-a pus pe acesta in fata a aproape 200.000 de studenti. Angajamentul sau fata de donarea de sange a inspirat si pe altii sa ii urmeze pasii, cum ar fi colegul sau, Brett Crystal: „Pana in prezent am donat aproape 100 de litri. Sper ca bratele sa ma mai tina si sper sa pot incuraja si pe altii sa faca acelasi lucru”.

Baker ese unul din cei 14 oameni care au donat de peste 400 de ori incepand din anii 1970, restul persoanelor fiind din Tennessee, Kentucky, Illionis si Missouri. In timp ce acesta se pensioneaza, Baker sustine ca ar dori sa mai faca voluntariat si sa continue sa doneze sange: „Poate ca la 600 de litri de sange donati, poate abia atunci am sa ma retrag definitiv. Insa, nu garantez nimic. S-ar putea sa continui si dupa”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *