companii

In timp ce dorul de casa, stresul examenelor, problemele financiare si viata de camin pot fi deosebit de solicitante pentru anumiti studenti, exista unii care au reusit sa gaseasca timp si pentru ceva in plus, care ulterior le-a adus sume considerabile.

Microsoft – companie fondata de Bill Gates si Paul Allen in perioada studentiei. Dupa doar un an de la inscrierea la Universitatea Harvard, Bill Gates a fost convins de colegul sau sa renunte, pentru a continua proiectul Microsoft. Se pare ca decizia a fost una foarte buna.

Facebook – binecunoscuta retea de socializare a fost conceputa de Mark Zuckerberg in anii studentiei, fiind initial doar un proiect conceput pentru a conecta mai bine studentii in Universitatea Harvard. Numarul tot mai mare de membri a dus la dezvoltarea Facebook, ajungand in momentul de fata cel mai mare nume din industria de social media.

WordPress – renumita platforma a fost creeata in 2003 de catre Matt Mullenweg, un student la Universitatea din Houston, care alaturi de Michel Valdrigh si Mike Little s-a decis sa creeze un sistem eficient de management al continutului. In momentul de fata inregistreaza o medie de peste 126 milioane vizitatori unici pe luna, primind si trafic mai mult chiar fata de site-ul Amazon (cu aproximativ 130% mai mult).

Google nu putea lipsi de pe lista. Conceput de Larry Page si Sergey Brin in timp ce acestia erau studenti la Universitatea Stanford, a inceput ca un concept ce viza imbunatatirea cautarilor online. In loc de rezultate bazate pe numarul total de cautari, conceptul propus de acestia oferea pozitionari pentru site-uri in functie de relevanta pe care acestea o aveau. De la inceputuri si pana acum, a ajuns sa devina in momentul de fata punctul de plecare pentru orice utilizator al internetului si cel mai mare motor de cautare din lume.

Napster, Yahoo, Time Magazine, FedEx sau Reddit ar fi alte cateva nume de companii celebre ce au fost infiintate tot de studenti. Se pare ca studentia poate aduce si astfel de rezultate daca exista o idee buna si dorinta de a persevera.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *