Barbat cu muschi

Vrei sa ai un fizic cu adevarat impresionant? Abdomen sculptat? Pectorali definiti? Bicepsi mari? Indiferent de ce este, sunt principii fundamentale care te vor aduce acolo. Cu atat de multe confuzii si sfaturi contradictorii in lumea culturismului si fitnessului, este timpul sa gasim acele elemente stiintifice fundamentale care garanteaza succesul.

Supraincarcarea progresiva iti va garanta succesul

Corpul se adapteaza. Face acest lucru de foarte mult timp si va continua sa faca acest lucru pentru totdeauna. Asa ca, cum putem folosi acest lucru in avantajul nostru ? Ei bine cheia este sa plasezi o cerere in crestere asupra corpului, astfel fortandu-l in continuu sa se adapteze. Daca exersezi cu aceleasi greutati de fiecare data si faci acelasi numar de repetari, cum vrei sa te astepti sa creasca corpul tau ?

Legea supraincarcarii progresiva este pur si simplu sa cresti cantitatea de repetari sau greutatile ridicate in fiecare antrenament, pentru a face muschii sa arda. Asa ca, daca vrei bicepsi mai mari, trebuie sa cresti greutate pe care o folosesti in fiecare sesiune sau numarul de repetari. Adu-ti aminte, supraincarcarea progresiva duce la cresterea muschilor.

Munceste in zona de repetare a anabolicului

O repetare este pur si simplu procesul de a ridica si de a cobora o greutate din nou. Dar exista un numar optim de repetari pe care trebuie sa le facem pentru cresterea muschilor? Eu cred ca este.

Intre 8 si 12 repetari la orice exercitiu vor stimula majoritatea cresterilor musculare. O zona de repetare mai scurta, sa spunem de 3-6 ori, va functiona bine pentru a-ti construi putere, dar nu neaparat crestere a muschilor.

Repetari mai mari, de la 15 la 20, pot cu adevarat stimula cresterea muschilor dar este mai mult decat optima. In zona de repetari ma imare, fibrele muschilor sunt in general stimulate ce pot creste in diametru, insa sa faci acest lucru in mai mica masura decat in tipul de fibre 2A si 2B. Fibrele de tip 2A si 2B vor creste mai mult in raspunsul unor zone de repetare de 8 – 12 ori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *