Pe langa casa te lovesti tot timpul de situatii in care trebuie sa faci mici reparatii, in care trebuie sa intervii, sa tai, sa decupezi, sa ajustezi piese de mobilier, tevi, conducte sau alte materiale.
Din arsenalul tau de scule nu trebuie sa lipseasca absolut nimic, Am vazut numeroase articole care spun pe buna dreptate ca din casa oricarui gospodar nu trebuie sa lipseasca surubelnite, chei, clesti, patenti si diverse alte scule de mana, precum si scule si unelte electrice, diverse utilaje si binecunoscutele ajutoare pentru gradinarit.
Astazi va voi vorbi despre ceva care se incadreaza la categoria sculelor electrice, mai exact despre polizorul electric.
Indiferent daca esti instalator de meserie, sau un simplu mester individual, indiferent daca esti un profesionist ce are propriul atelier sau un simplu pasionat de proiecte DIY, polizorul unghiular nu poate sa iti lipseasca din dotare.
Inainte de a trece la etapa de cumparare, trebuie totusi sa te documentezi putin. Nu poti cumpara un polizor unghiular decat dupa ce stii exact pentru ce il vei folosi.
Poate ca urmeaza sa cumperi un polizor unghiular pentru prima data. Ceea ce trebuie sa stii este ca aceasta unealta iti poate deservi la doua tipuri de operatiuni:
1. Taiere. Poate fi vorba de fier, lemn, piatra sau oricare alte materiale, poate fi vorba de tevi, conducte, mobilier, BCA sau caramida. Polizorul unghiular – sau flexul, cum mai este denumit – te va ajuta sa decupezi la dimensiunile dorite toate aceste materiale, cu ajutorul unui disc special si a motorului de mare putere.
2. Slefuire si degrosare. Pentru aceasta operatiune vei putea lucra de asemenea cu materiale diverse. Un polizor unghiular iti permite sa slefuiesti si sa degrosezi fier, teava, ciment, piatra si multe altele, de asemenea cu ajutorul unui disc special, prevazut cu smirghel sau cu o perie abraziva.
Deosebirea intre aceste doua operatiuni consta in principal in viteza de turatie a polizorului. In cazul taierii, este nevoie de o putere mai mare a motorului si de turatii mai mari, de peste 10000 rpm, in timp ce pentru slefuire sunt ideale turatii mai mici, de 6000 rpm sau chiar mai reduse.
In cazul in care nu esti hotarat, nu stii ce fel de operatiuni vei executa cu polizorul sau te astepti sa le realizezi pe ambele, opteaza pentru varianta unui polizor unghiular cu turatie reglabila.
Exista numeroase astfel de produse pe piata, chiar ai de unde sa alegi varianta potrivita pentru tine. Personal, am optat pentru un polizor unghiular Bosch, pe care l-am comandat online de pe tehnicbazar.ro. Stiu ca unii sunt sceptici atunci cand vine vorba de cumparaturi online, insa va asigur ca nimic nu e in neregula daca achizitiile se fac de la furnizori de incredere.
Masurile de siguranta sunt cele de care trebuie sa tii cont de fiecare data, indiferent de tipul echipamentului ales. Astfel, vei folosi discurile conform turatiei maxime pe care o suporta, te vei proteja tot timpul cu manusi, ochelari si haine lungi si vei fi atent tot timpul la ledul indicator care iti arata cat de tare s-a incins motorul.
Acum ca ai in minte toate aceste repere, poti incepe sa mergi prin magazine in cautarea polizorului potrivit, sau poti comanda direct online, cum am facut-o si eu.