continut

Exista atat de multe site-uri si business-uri ce trec in online incat poti fi descurajat total de o asa initiativa. Devii poate chiar mai descurajat cand analizezi site-urile potentialilor concurenti si vezi ca sunt atractive din toate punctele de vedere. Poti deveni frustrat de faptul ca orice vrei sa transpui in online ca afacere poate sa existe deja. A intra in afaceri in mediul online a devenit astazi o chestiune ce nu tine de reinventarea rotii, ci de a face o roata mai buna decat a celorlalti.

A fi mai bun decat concurenta nu inseamna insa absolut nimic daca nu exista si persoane care sa vada asta. Multe site-uri sunt de o calitate foarte buna din toate punctele de vedere si totusi nu atrag trafic la fel de mult precum site-uri de pe aceeasi nisa, care insa au o imagine mult mai putin interesanta. Chiar daca nu au un aspect extraordinar, sunt totusi eficiente. Vine si intrebarea eterna „De ce?”. Raspunsul ar fi ca sunt capabile sa atraga utilizatori in mod constant.

De ce este importanta vizibilitatea? Statisticile arata ca primele trei pozitionari la rezultatele cautarilor – cele neplatite desigur – primesc peste 60% din click-uri, in timp ce o pozitionare pe pagina a doua de rezultate de cautare poate insemna mai putin de 1,5% din click-uri. O unealta importanta pentru a atrage mai mult trafic si a obtine si pozitionari mai bune in motoarele de cautare este crearea de continut de calitate.

Cum poate fi folosit continutul pentru a creste traficul? Sa vedem care ar fi cateva modalitati.

1. Ofera tot timpul articole originale. Unicitatea si relevanta pentru nisa aleasa arata faptul ca business-ul isi da interesul pentru a satisface cererile clientilor si pune tot timpul la dispozitie informatii interesante.

2. Atrage cititorii cu titluri interesante, chiar cu interviuri sau declaratii ori articole ale specialistilor din domeniul pe care activezi.

3. Genereaza continut bazat pe cuvintele cheie relevante pentru afacerea ta. Fiecare cuvant cheie relevant si folosit in articole si continut aduce pozitionari mai bune in motoarele de cautare.

Blogurile si comunitatile online sunt modalitati simple de a construi increderea utilizatorilor. In plus, se pot oferi recomandari, se pastreaza constant legatura intre business si parteneri, colaboratori sau clienti si se obtine si o vizibilitate mai buna. Astfel continutul devine exact ceea ce se vehiculeaza: regele in materie de atragere de trafic – conform binecunoscutei expresii „Content is king”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *