introvertitintrovertit

Conform credintei populare, introvertitii sunt acele persoane timide, nervoase, singuratice. Nu este insa neaparat adevarat, intrucat aceste persoane reprezinta tipul celor care sunt cel mai fericite cand sunt singure. Extrovertitii, pe de alta parte, adora compania. Se simt energizati cand sunt in preajma altor persoane. Este ca un fior si o provocare pentru ei atragerea atentiei celorlalti.

Extremele se atrag, dupa cum spune o lege a atractiei, si acest lucru se aplica si in acest caz, fiind perfect posibila o relatie intre o persoana introvertita si una extrovertita.

Cei introvertiti, de obicei, la aparitia unei probleme, tind sa se inchida in sine, lucru pe care extrovertitii il considera enervant. Ei au acea nevoie de a fi tot timpul la curent cu tot ce se intampla in jurul lor. Prin urmare, introvertitii vor trebui sa se deschida catre partenerul lor extrovertit, sa discute lucrurile, sa impartaseasca problemele, pentru ca nu se stie niciodata, pot fi gasite solutii destul de bune.

Introvertitii prefera solitudinea, insa asta nu inseamna ca le displac intalnirile si iesirile in societate cu persoanele apropiate. Daca vor fi pusi insa intr-un grup mai mare, posibil sa se simta inconfortabil. In aceasta situatie, atat introvertitii cat si extrovertitii trebuie sa ajunga la un compromis. Primii trebuie sa se deschida si sa fie mai comunicativi, iar ceilalti trebuie sa faca in asa fel incat sa se simta cat mai bine.

Cand extrovertitul ii arata introvertitului o parte mai larga a vietii si cum se poate bucura fiind in preajma oamenilor, introvertitul ii poate arata extrovertitului cum si lucrurile mici din viata sunt importante. Fiecare are influenta asupra celuilalt, si in acest fel personalitatile ajung sa se echilibreze.

Ideea de baza este ca daca esti intr-o relatie, nu conteaza atat de mult cine este introvertit si cine este extrovertit, cel mai mult conteaza sa fie vazute si puse in valoare doar aspectele pozitive, sa existe dragoste si afectiune si dorinta de a face ca lucrurile sa mearga bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *