Cum poti reduce facturile la incalzire in sezonul rece

termostat-cu-fir-salus

Stiu ca si tu iti doresti sa ai parte de o casa calduroasa si primitoare, mai ales cand vine iarna si temperaturile de afara te fac sa nu mai vrei sa iesi. In continuare iti voi oferi cateva tips-uri ce te vor ajuta sa indeplinesti insa si un alt obiectiv: reducerea valorilor la facturile cu incalzirea.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca apartamentul sau casa in care locuiesti are o izolatie corespunzatoare. Peste 60% din caldura se pierde prin pereti, plafon si ferestre, daca acestea nu ofera o izolatie buna. Va trebui sa ai in vedere nu doar izolarea peretilor, ci si inlocuirea ferestrelor, daca acestea sunt vechi si nu mai izoleaza atat de eficient, atat termic cat si fonic.

Izoland corespunzator, vei minimiza pierderile de caldura si vei reduce facturile considerabil. Sa trecem la urmatorul sfat.

Debranseaza-te de la sistemul public de incalzire! Stii foarte bine cat trebuie sa astepti dimineata pana ajunge apa calda la robinet, pana aceasta parcurge intreaga coloana. Pot trece minute in sir, minute in care tot ceea ce curge la robinet este totusi contorizat de apometru ca apa calda. Pe de alta parte, suporti toate pierderile de pe retea, iar avariile si reviziile te lasa tot timpul in asteptare, fara apa calda sau caldura.

De ce sa suporti toate astea? Iti recomand sa alegi o centrala termica pe gaz, sa te debransezi, si vei vedea cum treptat, de la luna la luna, vei reusi sa amortizezi complet cheltuiala prin valoarea mult mai redusa a facturilor.

Dupa ce ai trecut pe centrala termica, mai poti sa o si accesorizezi. Majoritatea centralelor termice moderne vin prevazute din fabrica cu un termostat, insa acesta nu iti ofera prea multe optiuni.

Recomand in acest caz achizitia de termostate ambientale cu fir sau chiar wireless – exista sisteme de gestiune si control a temperaturilor de acest gen. Daca nu stii cum le poti gasi, iti recomand chiar si un site – www.saluscontrols.ro – unde vei afla toate detaliile despre aceste sisteme inteligente.

Cum te pot ajuta termostatele ambientale sa reduci si mai mult facturile la incalzire? E simplu: pentru acele perioade in care lipsesti de acasa, pur si simplu programezi termostatul (pe intervale orare, in zile specifice) la o temperatura mai joasa. In acest fel nu se va inregistra un consum atat de ridicat, iar valoarea facturilor va fi mai redusa.

Pe de alta parte, poate ca ai un program mai haotic si nu stii cat vei lipsi de acasa intr-o anumita perioada. Sistemele inteligente de pe saluscontrols.ro iti permit sa controlezi temperaturile din locuinta chiar si de la distanta, prin conexiunea la internet.

Daca ai urmat toate aceste tips-uri, vei putea vedea ca in scurt timp “casa” devine “acasa” – locul in care ai parte de confort deplin. Desigur, este vorba de o investitie, in caz ca trebuie sa si izolezi, sa montezi si centrala si sa achizitionezi si termostate ambientale. Totusi, investitia va fi amortizata rapid, intrucat costurile lunare cu incalzirea si apa calda vor fi considerabil reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *