Cum reduci costurile cu renovarea

adrenco.ro

De cele mai multe ori ne gandim ca o renovare totala a apartamentului sau casei implica cheltuieli foarte mari. Nu este insa neaparat sa fie asa: sunt si variante pentru ca renovarea sa nu ajunga sa faca o veritabila gaura in buget. Cateva mici secrete in acest sens, pentru ca renovarea sa nu necesite un imprumut bancar, enumeram in continuare.

In primul rand trebuie de la bun inceput stabilit un plan exact. In acest sens trebuie gasit raspuns la cateva intrebari:
– Ce camera/camere trebuie renovate?
– Cat vor dura lucrarile?
– De unde cumpar materialele?
– Cat costa manopera?

In caz ca nu te pricepi, poti cere ajutorul unui specialist. Poate fi cineva pe care ti-l recomanda un prieten sau cunostinta, ori poate fi un consultant al unui magazin de specialitate care ofera produse si servicii pentru constructii. Adrenco Design este doar un exemplu – te vor ajuta sa alegi cele mai rentabile materiale, conforme cu asteptarile tale privind calitatea si durabilitatea.

In al doilea rand, daca ai totusi ceva experienta, poti opta pentru varianta DIY (do it yourself). Vei economisi foarte mult din costuri, chiar si pentru mici interventii. Odata ce externalizezi lucrarea si chemi o echipa specializata, orice modificare a planului initial aduce cheltuieli suplimentare. Exact in acest mod renovarea poate ajunge mai costisitoare decat ai calculat la inceput. Unele lucruri le poti face si singur, fara sa platesti pe altcineva – montat si demontat de mobila, vopsire de usi sau alte suprafete etc.

Al treilea aspect – poate si cel mai important pentru costurile renovarii – il reprezinta materialele. Aici trebuie sa ai in vedere nu doar pretul – pentru ca o lucrare facuta cu materiale ieftine, de proasta calitate, va fi mult mai costisitoare. Nu te lasa pacalit de pretul redus la materiale pe care il ofera o echipa sau alta de muncitori care vor efectua lucrarile. Din nou poti apela la o varianta online pentru consultanta – in cazul meu specialistii de la Adrenco Design m-au ajutat sa imi aleg materialele potrivite, la un pret avantajos.

Chiar daca vei alege materiale mai scumpe, va trebui sa ai in vedere faptul ca acestea vor rezista mult mai bine in timp, ceea ce va face ca investitia in renovare sa se merite. Cu siguranta nu iti doresti sa refaci izolatia sau zugraveala dupa o perioada mult prea scurta de timp, vrei ca lucrarea sa fie una durabila.

Prin urmare, secretele de a face o renovare cu bani putini stau in planificare, materiale de calitate si durabilitatea lucrarii. Odata ce ai respectat aceste etape simple, vei putea observa ca a renova nu trebuie sa fie neaparat foarte costisitor.

One Comment on “Cum reduci costurile cu renovarea

  1. Recent mi-am renovat si eu casa. Pot spune ca vara era nebunie, muream de cald! Mi-am pus un sistem de ventilatie complet nou. Am gasit la Pro Vent si acum chiar am tot ce-mi doresc, plus ca nu m-a ajuns mult. E important sa stii cum sa gestionezi toata renovarea si sa ai grija cand si de unde cumperi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *