jadoris.com

Nunta reprezinta un moment deosebit de important. Este o poveste impresionanta a celei mai frumoase zile ce marcheaza viata unui cuplu. Prin urmare, o astfel de poveste trebuie imortalizata si in imagini si filmare, pentru a putea fi retraita oricand. Fara indoiala misiunea alegerii unui fotograf pentru nunta este importanta, in continuare iti oferim cateva recomandari ce pot fi de ajutor.

1. Pregatirile. Faceti pregatirile necesare din timp. Nu va recomandam sa lasati pe ultimul moment alegerea fotografului de nunta. La fel ca si in cazul salilor si restaurantelor pentru nunti, acestia au agendele incarcate cu viitoare evenimente. O selectie facuta din timp scuteste cuplul de bataile de cap si de stresul suplimentar cauzat de lipsa unui fotograf pentru nunta.

2. De unde aleg fotograful? Depinde in ce oras locuiti. Nu e neaparat necesar ca fotograful sa fie din alt oras, exista peste tot profesionisti in domeniu. Nunta are loc in Sibiu? Vei cauta atunci un fotograf profesionist Sibiu. Te fascineaza zona Bucovinei si alegi desfasurarea nuntii acolo? Va trebui sa cauti un fotograf nunta din Suceava – si asa mai departe. Poti apela la prieteni, cunostinte, rude sau la marele internet pentru eventuale recomandari.

3. Pasul urmator: portofoliul. Odata ce ai facut o selectie de cateva nume, verifica si portofoliile. Vei vedea ca fiecare fotograf are un stil aparte, vei observa daca pot acoperi mai multe stiluri de fotografiere si daca ceea ce iti doresti se numara printre imaginile pe care le-ai gasit. Lista destul de lunga de fotografi de nunta se mai restrange in acest fel si ajungi la maxim 10 nume (in functie de cat de multi fotografi ai gasit initial).

4. Pretul – este la randul sau un criteriu de avut in vedere, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te zgarcesti. Orice munca se plateste, iar daca ai gasit acel fotograf care iti poate multumi toate pretentiile, fii pregatit si sa platesti corespunzator. Nu iti doresti in niciun caz ca fotografiile de la nunta ta sa arate jalnic, sa fie neclare, ci vrei sa ilustreze perfect magia acelei zile. Din nou lista se restrange si ajungi la maxim 5 nume de fotografi care se incadreaza in bugetul ce esti dispus sa il aloci si se pliaza si pe cerintele tale.

5. Predarea materialelor. Vei dori fotografii de nunta si sub forma de album fizic, dar si in format digital. Vei dori fotografii prelucrate si editate si filmarea atat in varianta sa finala cat si versiunea bruta. Asigura-te ca fotograful de nunta ales ti le poate oferi si intreaba si de timpul de predare. De obicei prelucrarea dureaza 6-8 saptamani (in unele cazuri mai mult), astfel trebuie neaparat sa cunosti si aceste detalii.

Nu in cele din urma, alegerea celui mai potrivit fotograf pentru nunta se face si discutand cu persoana/persoanele in cauza. Unii poate ca indeplinesc toate criteriile enumerate mai sus, dar pur si simplu nu sunteti pe aceeasi lungime de unda. Cu altii poate ca te intelegi foarte bine, dar nu reusesc sa respecte pretentiile cerute pentru ca nu le permite tehnica. Trebuie sa ai in vedere si astfel de aspecte, iar acest lucru se rezolva numai discutand cu persoana fata in fata.

Sper sa iti ajute aceste recomandari. Nu mai ramane sa iti urez decat traditionalul „Casa de piatra!”.

De admin