optimizare

Multi dintre noi au site-uri si vor expunere maxima. Exista insa foarte multe site-uri, asadar cum poate fi obtinut acest lucru? S-a dezvoltat o intreaga industrie in World Wide Web, care sustine ca poate asigura site-urilor cele mai bune pozitionari in cautarile utilizatorilor. Cum functioneaza in fapt acest principiu?

Pentru a putea gasi orice in numarul imens de site-uri este nevoie ca acestea sa fie indexate si verificate de matoarele de cautare. Pentru acest lucru robotii si crawlerii motoarelor de cautare verifica fiecare site in parte, decid ce prezinta si cum pot descrie asta, apoi compun o lista de site-uri similare cu descrieri asemanatoare.

Majoritatea cautarilor returneaza mii, sute de mii si chiar milioane de rezultate posibile. Optimizarea SEO promite sa iti aduca site-ul pe primele pozitii din lista prin imbunatatirea pozitionarilor acordate de motorul de cautare. Acest lucru este realizat prin exploatarea modului in care motoarele de cautare anallizeaza site-urile. Regulile se schimba insa in continuu, astfel SEO inseamna un proces continuu, o inarmare continua cu tactici si strategii care sa se adapteze la actualizarile de algoritmi ai motoarelor de cautare.

Ajungand la bazele optimizarii, trebuie sa ne reamintim faptul ca motoarele de cautare incearca sa creeze un singur lucru: sa puna in legatura continutul publicat pe diverse site-uri cu utilizatorii ce il cauta. Astfel acest continut trebuie sa fie redactat clar, intr-un scop informativ si prezentat de asa natura incat sa ajute utilizatorul. Astfel si pozitionarile vor creste iar publicul larg va gasi mai usor informatiile dorite.

Este foarte importanta folosirea de titluri si headere pentru pagini – persoana care se ocupa de site va trebui sa genereze aceste campuri. Calitatea linkurilor atrase de site este de asemenea un subiect de interes maxim. Cert este ca vor fi afisate doar cateva rezultate in prima pagina, urmare a cautarilor. Orice strategii se folosesc, ar putea fi folosite si de multi altii. Astfel castigatoare din toata aceasta afacere este doar industria SEO.

Continut mai clar, informativ si relevant, mai interesant decat al altora, va aduce rezultate mult mai eficiente decat acele anunturi platite, care nu raman acolo decat atat timp cat „cotizezi”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *