putere

Puterea mentala este asemanatoare cu orice alta competenta: are nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta. Psihoterapeutul Amy Morin sustine ca genetica, personalitatea si experientele de viata – toate joaca un rol important in crearea puterii mentale.

Cum obtin oamenii puterea mentala?

Isi monitorizeaza emotiile. Este o vorba des intalnita si complet falsa: oamenii puternici din punct de vedere psihic isi suprima emotiile. Ideea este ca astfel de oameni sunt constienti de ei insisi si isi monitorizeaza emotiile pe parcursul zilei reusind sa recunoasca ca emotiile lor le influenteaza gandurile si comportamentele. Acestia stiu ca, pentru a-si atinge potentialul maxim, trebuie sa se comporte contrar fata de ceea ce simt.

Oamenii puternici mental practica optimismul realist. Este imposibil sa avem o perspectiva optimista tot timpul, iar prea multa negativitate este contraproductiva. Astfel de oameni inteleg ca gandurile lor nu sunt intotdeauna adevarate, dar se straduiesc sa isi schimbe negativitatea. Inlocuiesc gandurile negative exagerate cu un monolog interior mai realist.

Isi rezolva probleme. Mai simplu spus, oamenii puternici mental refuza sa se angajeze fata de activitatile care li se par lor neproductive. In loc de a sta si de a se plange toata ziua ca ceva nu a mers bine la locul de munca, astfel de persoane incearca sa evalueze problema si sa o rezolve.

Isi stabilesc limite sanatoase. Un lucru pe care il fac oamenii puternici din punct de vedere mental este faptul ca evita sa isi ofere puterea lor altor persoane. Astfel, acestia reusesc sa isi stabileasca limite sanatoase, cu toate ca dau dovada de un comportament mai rece. Isi accepta intreaga responsabilitate pentru modul in care gandesc si se comporta, si refuza sa lase pe altcineva sa le influenteze modul de gandire sau sa dicteze daca vor avea o zi buna sau proasta.

De asemenea, oamenii puternici din punct de vedere mental isi gestioneaza timpul cu intelepciune. Acesti oameni definesc timpul ca o sursa finita, iar din acest motiv incearca sa il foloseasca intr-un mod semnificativ. In loc sa isi consume energia asupra trecutului lor, acestia isi concentreaza atentia asupra activitatilor productive, din prezent.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *