welcomewelcome

Una din cele mai dificile situatii in care ai putea fi pus la un moment dat este sa le atragi atentia musafirilor care isi intarzie plecarea. Fie ca e pentru cateva ore in plus sau cateva zile, iata cateva modalitati prin care te-ai putea descurca onorabil cu ei.

Chiar daca esti o gazda buna, ceea ce face ca multa lume sa-ti calce pragul, uneori vine un moment cand iti vine sa spui „Pana aici! M-am saturat! Iesiti afara!”.

Cand ai musafiri esti rupt de rutina zilnica, planurile pentru acea zi iti sunt stricate, trebuie sa faci demersurile necesare pentru a-i primi si pentru a-i face sa se simta bine primiti. Daca ai realizat ca au ramas prea mult si nici nu dau nici un semn ca ar vrea sa plece, esti pus in situatia ciudata de a le spune intr-un fel sau altul sa o faca. Iata cateva puncte de plecare pentru a le indica sfarsitul vizitei.

Comunicarea – este solutia multor probleme. Spune-le din prima faza ca nu poti sta cu ei decat o anumita perioada sau pana la o anumita ora. E mai bine sa fii direct si sa ii pui in tema din prima, decat sa existe neintelegeri ulterior care sa iti strice relatia cu ei.

Da-le indicii – uita-te la ceas in mod repetat, multumeste-le pentru vizita, casca, orice observi ca functioneaza ca sa ii poti scoate din casa. Poti sa spui si ca esti somnoros, obosit, sau sa le multumesti insistent pentru vizita ca si cum aceasta s-ar apropia de sfarsit, dar fara sa o spui direct. Mai poti formula ceva in genul „Sper sa ne revedem in curand” sau „Cu ce mergeti acasa?” etc.

Aminteste-ti ca e casa ta, regulile tale, si se aplica tuturor. Poti explica asta intr-un mod politicos, exprima-ti asteptarile in mod clar si astfel vei evita situatiile neplacute. Fii deschis, spune-le cand ceea ce fac nu iti convine, ca te deranjeaza comportamentul lor, mai degraba esti franc si cinstit si le spui ca nu tolerezi comportamentul respectiv.

Pune-i la treaba! Arata-le ca vizita nu e doar placere si relaxare, ca mai trebuie sa dea si o mana de ajutor la spalat vasele, la avut grija de caine, la udat plantele sau orice altceva iti vine in minte, daca ai aceste lucruri de facut in momentul in care ei nu mai vor sa plece.

Anunta ca mai astepti pe cineva, ca urmeaza o alta vizita, prefa-te ca vorbesti la telefon cu alti oaspeti care trebuie sa ajunga dintr-un moment in altul si promite-le ca data viitoare le vei acorda timp mai mult. Trebuie sa si minti uneori pentru a pastra impresia de gazda primitoare, dar daca altfel nu reusesti sa te faci inteles, trebuie sa recurgi si la aceasta metoda.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *