reincarcare

Poate ca ai fost cateodata in situatia in care chiar si dupa ce ai lasat telefonul la incarcat timp de doua ore, vezi ca ai doar jumatate din baterie. Se poate intampla oricui. Durata de viata a bateriei este considerabil redusa de display-urile mari din zilele noastre, de aplicatiile grafice complexe solicitante si de altele. Se pune intrebarea cum ai putea sa iti incarci telefonul mai rapid. Iata in continuare cateva sfaturi.

  • Foloseste doar incarcatoare originale. Suna deja a cliseu de cate ori ai auzit asta, insa daca se doreste incarcarea eficienta a bateriei acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul incarcatoarelor originale.
  • Dezactiveaza functiile telefonului care nu iti sunt necesare pe timpul reincarcarii. Aici se includ bluetooth-ul, wi-fi si GPS – aceste functii epuizeaza foarte rapid bateria, iar pentru o reincarcare mai rapida este recomandat sa le dezactivezi.
  • Foloseste cu preponderenta reincarcarea direct la priza in locul incarcarii prin USB. Prin USB-ul de la computer sau de la laptop conectat pentru a incarca telefonul nu se furnizeaza tot timpul cantitate constanta de energie, din acest motiv reincarcarile dureaza in aceste cazuri mai mult.
  • Eficientizeaza consumul de energie prin setari precum power-saver, redu luminozitatea ecranului si temporizeaza inchiderea acestuia la un interval cat mai scurt. Acest lucru nu ajuta doar la o reincarcare mai rapida, iti mentin de asemenea bateria activa mai mult timp.
  • Pe timpul incarcarii poti trece pe mod avion sau chiar poti inchide telefonul, dupa bunul plac. Daca il lasi la incarcat peste noapte, chiar este recomandat acest lucru, pentru a nu te deranja eventualele apeluri, mesaje sau notificari.

Dupa cum am spus, aceste sfaturi nu sunt utile doar in cazul in care vrei ca bateria sa se incarce mai repede, ci si pentru situatiile in care vrei sa economisesti cat mai mult din baterie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *