dans

Dansul este atat o forma de miscare cat si o forma de divertisment. Dansand iti poti imbunatati starea de sanatate fizica in acelasi timp cu mentinerea unei atitudini pozitive. Nu foarte multi sunt constienti de faptul ca dansul ofera foarte multe beneficii pentru sanatate. A dansa reprezinta un exercitiu perfect atat pentru corp cat si pentru minte. Printre beneficiile dansului se includ scaderea in greutate, intarirea si tonifierea musculaturii, cresterea rezistentei la efort si imbunatatirea agilitatii, imbunatatirea posturii si echilibrului si in plus fata de toate acestea cresterea increderii in sine.

Orice forma de miscare este benefica pentru sanatate. Ca alternativa la alergat, mers pe bicicleta sau sala de forta poti alege foarte bine si dansul. In functie de stilul de dans ales, poti arde o cantitate destul de importanta de calorii, daca obiectivul este sa slabesti. Studiile arata ca o persoana adulta ce are in jur de 70 kg poate sa arda aproximativ 150 calorii in doar jumatate de ora de dans. Aceasta activitate devine astfel o modalitate foarte buna de a scapa de ceva greutate.

Dansul te face sa iti folosesti intreg corpul, toti muschii sunt antrenati. Trebuie sa inveti si pasii, ceea ce stimuleaza mintea si creierul. La nivel fizic dansul intareste si tonifica muschii si oasele, fara a leza in vreun fel incheieturile. Nu e de mirare ca dansul ca terapie sau ca ajutor pentru imbunatatirea anumitor conditii devine tot mai cautat. Exista cazuri in care jucatorii de fotbal iau lectii de balet pentru a-si imbunatati flexibilitatea; in alte situatii dansul este folosit pentru a regla tensiunea arteriala, nivelul de colesterol din corp ori chiar pentru slabit.

Fiecare forma de dans are beneficiile sale, astfel indiferent de ce stil ai alege, faci o alegere buna. Daca vrei intr-adevar sa ai o stare generala de bine, sa iti antrenezi atat corpul cat si mintea intr-un mod placut, nu trebuie decat sa te inscrii la niste cursuri de dans – cu siguranta nu vei regreta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *