led4you

Probleme in ceea ce priveste iluminatul apar intotdeauna. Adesea ni se arde cate un bec prin casa, ne trezim ca este intuneric bezna pe casa scarii cand ajungem acasa seara, orbecaim in cautarea cheii sau a soneriei. Adevarul e ca becurile au o durata limitata de utilizare – un bec cu incandescenta spre exemplu are o durata medie de folosinta de aproximativ 1000 ore, iar un tub fluorescent – clasicul neon – de pana la 10000 ore. La o utilizare zilnica si continua nu inseamna foarte mult. Din acest motiv cautam si solutii alternative, variante mai putin costisitoare in ceea ce priveste intretinerea, cheltuielile dar si consumul de energie electrica. Din toate aceste motive si nu numai majoritatea opteaza pentru iluminatul cu led.

Revenind la intrebarea din titlu, mai potrivita ar fi o intrebare de tipul „de ce nu?”. Asta datorita faptului ca iluminat de calitate inseamna si leduri de calitate, care ofera iluminat eficient, rentabil din punct de vedere al costurilor dar si prietenos cu mediul.

Principalul beneficiu din seria avantajelor iluminatului cu led sta in durata indelungata de functionare a surselor de iluminat bazate pe aceasta tehnologie. Spre deosebire de duratele de functionare mentionate anterior pentru becurile cu incandescenta sau neoane, un bec cu led poate sa reziste intre 35000 si 100000 ore, conform specificatiilor producatorilor.

Un alt avantaj al becurilor cu led este legat de consumul extrem de redus. Economia la energie electrica ajunge la un procent intre 50 si 95%, in plus nivelul de luminozitate si intensitate este pastrat. Rezistenta la socuri si vibratii este un alt aspect ce recomanda utilizarea surselor de iluminat cu led in detrimentul surselor de iluminat traditionale. Clasicul bec inventat de Edison are neajunsul de a putea fi spart foarte usor, filamentul de asemenea este adesea afectat, insa in cazul becurilor cu led socurile si vibratiile nu mai reprezinta o problema.

Dimensiunile reduse ale ledurilor le fac sa fie foarte potrivite pentru iluminat in spatii greu accesibile pentru becuri cu bulb sau tuburi fluorescente. Disponibile in diverse forme, becurile cu led variaza ca marime de la doar 2 mm pana la dimensiunile unui bec pentru iluminat stradal. Pot fi insa folosite si sub forma de spoturi, benzi cu led sau diverse aplice cu led potrivite in orice situatii.

Fie ca este ales ca sursa de iluminat stradal, pentru locuinta, pentru casa scarii la bloc sau pur si simplu ca varianta alternativa, economica si fiabila de furnizare de lumina in locuri greu accesibile, iluminatul cu led este o investitie pe care din ce in ce mai multe persoane o fac.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *