migrena

Dureri de cap – la propriu – avem fiecare dintre noi la un moment dat. Ne afecteaza calitatea vietii, si nu de fiecare data raspunsul corect pentru inlaturarea lor sunt calmantele.

Durerea resimtita in orice mod ne afecteaza, insa durerile de cap si migrenele ne impiedica si sa gandim cum trebuie. Chiar si o durere de cap usoara ne face munca mult mai dificila si activitatile obisnuite necesita astfel un efort mai mare.

Este destul de tentant sa apelezi la o solutie imediata – pastile si calmante care sa inlature durerea. Daca uneori pare sa fie singura optiune si chiar functioneaza, cu siguranta nu este recomandata folosirea calmantelor in mod regulat, pe termen lung. Care ar fi motivele?

1. Simptomele sunt doar mascate, nu se trateaza efectiv cauzele si factorii care provoaca migrenele. Doar intelegand ceea ce duce la aparitia lor va ajuta persoana sa scape de durerile de cap supraratoare.

2. Calmantele pot chiar sa inrautateasca situatia. S-au inregistrat cazuri in care aparitia durerilor de cap a devenit mai frecventa odata ce s-a inceput tratamentul cu calmante. De la migrene ce apareau de cateva ori pe luna, s-a observat o crestere a aparitiei lor, adesea manifestandu-se zilnic, cu o intensitate mai ridicata.

3. TIne cont si de faptul ca orice medicament are si efecte secundare. Printre unele efecte secundare ale folosirii calmantelor pentru migrene se numara si afectarea tractului gastrointestinal, a ficatului si rinichilor.

4. Bazandu-te pe o pastila, perpetuezi doar senzatia de neajutorare pe care o ai cand te loveste o migrena. Daca se cauta sa se afle mai degraba cauzele ce determina migrenele si inlaturarea lor, se va ajunge sa se preia inapoi controlul asupra acestora.

Migrena poate sa isi faca aparitia atunci cand esti foarte stresat la munca, avand de terminat deadline-uri si proiecte importante, dar si intr-o zi fara evenimente deosebite, sau chiar atunci cand te relaxezi si ai o activitate placuta. Nu trebuie insa sa te bazezi doar pe calmante pentru a scapa de durere.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *