introvertit

In lumea in care traim sunt apreciate mai mult persoanele extrovertite, iar cele introvertite sunt privite adesea ca si inadaptate. Lumea este destul de ciudata – sunt oameni care nu pot fi „cititi”, intelesi – aici se incadreaza introvertitii.

Este destul de comun ca aceste persoane sa fie catalogate ca oameni ciudati, care par sa sufere de o fobie si o anxietate cand vine vorba de socializare. Nimic mai fals, insa. Introvertitii sunt pur si simplu mai concentrati pe lumea lor interioara. Da, sunt mai tacuti, mai greu de descifrat decat alte persoane, insa acesta nu este neaparat un lucru rau. In fapt, exista o serie de avantaje pe care le ofera o personalitate introvertita.

Persoanele care nu se exteriorizeaza foarte mult pot fi mai placute; nu vorbesc decat daca li se adreseaza cineva, iar evitarea conflictelor vine ca o regula de baza. Le lipseste agresivitatea si nu insulta – per total devenind o companie foarte placuta pentru marea majoritate.

Introvertitii au o abordare unica in orice situatie. Gandind si tinand totul mai mult pentru ei, inteleg si analizeaza mult mai bine lucrurile. Nu trateaza lucrurile cu superficialitate, ci la un nivel mai profund, iar rezultatul direct este o abordare unica a oricarui aspect.

Extrovertitii pot sa gaseasca dificila singuratatea, cautand tot timpul compania altor persoane. Pe de alta parte, un introvertit se simte mai confortabil daca este lasat cu gandurile sale si chiar cauta singuratatea din timp in timp.

Introvertitii au putini prieteni, alesi „pe spranceana”. Prefera acest aranjament in locul a sute de cunostinte si amici. Isi ofera timp pentru a cunoaste oamenii si abia apoi incep sa lege relatii de prietenie. Calitatea este preferata aici, in detrimentul cantitatii.

Un introvertit nu reactioneaza neaparat imediat in orice situatie. Isi face timp pentru a intelege si a analiza totul, inainte de a spune orice. Din acest motiv, o persoana introvertita va face mult mai putine gafe la iesirile in public.

Intr-o lume in care toti vrem sa ne facem auziti, nu mai gasim timp sa si ascultam. Persoanele introvertite sunt insa foarte buni ascultatori – o virtute de apreciat. Poate ca nu sunt usor de inteles, nu sunt – cum se spune – precum o carte deschisa; exista insa si cateva puncte in favoarea unui stil introvertit, dupa cum am putut vedea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *