ssd

SSD este o abreviere ce vine de la Solid State Drive. Computerele si laptopurile dispun de astfel de dispozitive in momentul de fata, sau pot fi upgradate cu un astfel de echipament, care in fapt este un hard disk ce are performante mult mai bune fata de cele clasice.

Inainte de a alege un astfel de echipament trebuie sa iti stabilesti si un buget pe care il poti cheltui, pentru ca SSD-urile sunt destul de scumpe. Beneficiile se fac insa simtite pe parcursul utilizarii unui computer ce are instalat un SSD. Chiar de la pornirea computerului, care in mod normal dureaza cateva minute, un SSD poate sa reduca acest timp de pornire pana la doar cateva secunde.

Spatiul de stocare reprezinta un factor important de luat in considerare cand se cumpara un SSD. Daca va deservi computerul de acasa, este suficient spatiul pe care il ocupa sistemul de operare si ceva in plus, insa daca va fi folosit la munca sau pentru un server, vor fi necesare SSD-uri de capacitate mai mare, in functie de necesitati.

SSD-ul este un hard disk pe care se instaleaza sistemul de operare al unui computer si care poate face toate procesele acestuia sa ruleze mult mai rapid. In acest fel ahrd disk-ul clasic, folosit pentru stocarea datelor, nu va mai fi suprasolicitat si timpii de raspuns al computerului la orice procese vor fi mult mai rapizi.

Daca ai deja un computer pe care vrei sa iti instalezi un SSD, trebuie sa ai in vedere si mutarea sistemului de operare, daca nu vrei sa o iei de la capat cu instalarea acestuia. Asigura-te ca ai facut un back-up si ca iti instalezi driverele necesare pentru mutarea sistemului de operare.

De la montare si pana la instalarea sistemului de operare, procesul nu este unul foarte complicat, insa daca nu te pricepi la computere, este mai bine sa lasi upgrade-ul cu SSD pe seama specialistilor. Odata ce ai facut aceasta alegere vei observa in mod clar performante imbunatatite pentru computerul sau laptopul tau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *