antreprenor

Deosebirea principala intre un antreprenor si un angajat sta in atitudinea si abordarea pe care o are fiecare asupra diverselor aspecte. O lege de baza in economie spune ca profitul reprezinta o recompensa pentru asumarea unui risc. Viata este plina de nesiguranta, insa exista cativa oameni care indraznesc sa iasa din zona de confort si sa riste, pentru a reusi ceva pe cont propriu.

Pentru a-ti dezvolta o minte antreprenoriala, ar trebui sa fii deschis ideilor noi, fara a te gandi imediat la limitarile asociate cu acestea. O analiza a modului de gandire al antreprenorului denota cateva diferente in plus intre acesta si angajat, precum sunt cele enumerate in continuare.

Abilitatea de asumare a riscurilor este principala distinctie. S-a observat de-a lungul timpului ca angajatii sunt mai inclinati catre a avea parte de siguranta si stabilitate atunci cand vine vorba de locul de munca. Abilitatea de asumare a riscurilor este astfel mai redusa in acest caz. Antreprenorul, pe de alta parte, este dispus sa isi asume riscuri financiare ridicate pentru a putea dezvolta compania si pentru castiguri suplimentare.

Abilitatile sociale diferentiaza de asemenea angajatul de antreprenor. Primul va avea acele abilitati necesare pentru imbunatatirea proprie, relationand in principal cu persoane din domeniul sau de expertiza, in timp ce al doilea trebuie sa isi dezvolte in continuu abilitatile, neputand ramane specializat intr-un singur domeniu. Antreprenorul va trebui sa detina abilitati sociale care sa ii permita atat relationare cu angajatii, cat si cu clienti, furnizori sau terte persoane, pentru a mentine relatiile de schimb si servicii cu exteriorul.

Atitudinea si procesul de gandire – un angajat adesea urmeaza doar instructiunile, fiind limitat din acest punct de vedere. Sunt putine cazurile in care angajatii gandesc neconventional, cautand solutii inedite, cum fac antreprenorii.

Nu in ultimul rand, viziunea si imaginea de ansamblu avuta este un alt element care deosebeste angajatii de antreprenori. Persoanele angajate sunt conduse de catre angajatori in directia dorita, conform viziunii si obiectivelor stabilite. Tocmai acest lucru face ca antreprenorul sa fie diferit, intrucat are acea viziune care angajatilor le lipseste.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *