IncrezatorIncrederea este un instinct crud pentru a ghici cand vei avea succes si cand vei esua. Este foarte stupid si face decizii bazat pe ceea ce apare prima data in minte.

Increderea exista pentru un motiv bun. Oamenii au evoluat in timpuri periculoase si intunecate. O cearta cu liderul tau tribal te-ar putea ucide. Devenind un obiect de ras al unui grup care te-ar putea face de nepotrivit cu nimeni. Actiunile tale neverificate ar putea fi sfarsitul tau si  genelor tale.

Jucand viata prea sigur nu este mult mai bine. Un barbat ce nu vaneaza, cultiva sau aduce orice valoare colegilor sai, nu va supravietui. In timp ce suntem binecuvantati cu totii cu abilitati inegale unice, are sens sa actionam asupra calitatilor noastre si sa ne evitam defectele.

Am evoluat increderea pentru a ne concentra eforturile pentru ceea ce sunt cel mai bine.

Increderea este un mecanism nemaipomenit pentru a ne asigura ca lucram din greu pentru succes, si evita riscul in care ne asteptam sa esuam.

Exista doar o problema minora, viata s-a schimbat mult dinainte de Hristos 100.000 de ani. In lumea moderna vestica, costul supravietuirii a esecului este zero. Rasplata pentru cei care sunt increzatori in ziua de azi este ametitoare. Increderea este atractiva. Aduce oportunitate. Increderea in tine este infectioasa, ii inspira pe altii sa creada in tine si poate sa fie de sine indeplinitor.

Totusi majoritatea dintre noi avem crize constante de incredere. NE gandim la ceva foarte banal cum ar fi a nu fi de acord cu superiorii, sau vorbind cu un strain.

Creierul tau este programat sa te faca mai putin increzator decat meriti. Cea mai mare incredere in viata este castigata, nu o incredere oferita. Trebuie sa incepi sa-ti asumi responsabilitatea.

Avand incredere in diferenta dintre a face ceea ce vrei si ceea ce ti se spune.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *