Legume copii

Parintii de multe ori mituiesc, roaga, ba chiar ameninta copii pentru a-i determina sa-si manance legumele. Iar in timp ce aceasta strategie de hranit ar putea sa faca copiii sa manance foarte greu legume, studiile au afisat ca mancarurile sanatoase sunt mai putini atractive pentru copii pe termen lung. Este ca si cum copiii preiau acea presiune si o traduc ca o mancare care nu poate sa aiba niciodata un gust bun.

Ce fac parintii in aceasta situatie?

Exista o alta modalitate, dar rezultatele nu vor deveni evidente astazi, maine sau chiar saptamana viitoare. Dar daca este folosit consistent, planul de actiune de mai jos are rezultate nemaipomenite. Asta se intampla fiindca nu numai iti va determina copiii sa manance mancare mai sanatoasa in timp ce sunt tineri, ci le vor creste probabilitatea ca atunci cand devin adulti, vor prefera un tratament nutritiv.

Fa masa zonei fara presiune. Devreme in careira sa, international recunoscuta expert in hranire si dietetician, Ellyn Satter, a consiliat o mama innebunita de copilul sau foarte sensibil. In acel moment Satter a realizat ca parintii nu pot fi posibil responsabili pentru ce mananca copiii. Responsabilitatea lor, a explicat mamei, este de a furniza copiilor cu o varietate de mancare.

De la revelatie, Ellyn Satter a rafinat ceea ce numeste divizia responsabilitatii, o strategie simpla si ingenioasa de hranit. Fundamental parintii decid cand, ce si unde mananca copii, daca si cat de mult mananci.

Ofera-le structura. De indata ce parintii inceteaza sa-si foloseasca energia in a incerca sa-si faca copiii sa manance, pot sa se concentreze pe furnizarea unor mese echilibrate si gustari.

Furnizand structuri pentru mancaruri si gustari are un numar de avantaje. In primul rand, ofera copiilor o multime de oportunitati si expunere la diferite mancaruri. Ii ajuta de asemenea sa-si administreze foamea pentru a a se afisa infometati pentru urmatoarea masa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *