mass media

Cum ne afecteaza? Ne schimba cumva modul de gandire? Ne schimba stilul de viata? Exista o serie de efecte pozitive printre care se numara tinerea la curent cu toate, ajutor in ceea ce priveste exprimarea si nu numai. Sa vedem care ar mai fi cateva efecte pozitive pe care le are media in toate formele asupra noastra.

Expunerea la diversele forme ale mass-media duce la o constientizare mai buna a realitatilor din jurul nostru. Ziare, portale web, aplicatii mobile ce ne servesc zi dupa zi duc la o distributie mult mai rapida a informatiei. Astfel aflam tot timpul noutatile din orice domeniu, fie ca e divertisment, sport sau oricare altul.

Datorita ajungerii si extinderii mass-media in toate partile lumii, accesul la informatie este usor si rapid. Datorita tehnologiei web aproape oricine are acces la informatie din orice colt al lumii. Multumita dezvoltarii tehnologice, media nu este acum limitata doar la orasele mari, precum in trecut. Acum a devenit parte din viata noastra si ne-ar fi greu sa ne imaginam cum ar fi viata fara televiziune sau internet, insa inainte lucrurile nu stateau chiar asa. Acesta ar fi inca unul din efectele pozitive – accesul mult mai rapid la informatie.

Filme, documentare sau carti care ilustreaza vietile oamenilor importanti inspira multa lume. Povestile sunt spuse prin intermediul media in asa fel incat sa atraga si sa captiveze. Media joaca un rol foarte important in inocularea de idei, de mesaje, poate sa inspire pe multi.

Ca industrie, mass-media mai are un efect pozitiv – crearea de oportunitati si cariere care au dus la cresterea si dezvoltarea personala si profesionala a multora. De la reporteri la corespondenti, de la scriitori la muzicieni, de la designeri la operatori de camere si artisti make-up, in mass-media este nevoie de toti.

Este foarte clar faptul ca mass media influenteaza traiul nostru de zi cu zi. Continutul mass-media contribuie adesea la schimbarea opiniilor, la schimbarea valorilor in societate. Ne expune unei lumi cu totul noi, cu care ne putem asocia. Nu este o greseala daca afirmam ca societatea este in momentul modelata de mass-media, insa este de asemenea adevarat faptul ca mass-media este o reflectie a societatii.

De admin

Un comentariu la „Efectele pozitive ale mass-media”
  1. acum e despre informare totul nu mai exista ca se minte poporul cu televizorul. doar in cazul celor mai influentabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *